Celková čiastka
Zostávajúci čas
Jablkový koláč ste už určite v živote ochutnali, alebo aj piekli. Uisťujem vás však, že ten od Naty Žúrekovej Štefkovej budete čítať prvýkrát. Je chutný a pritom úsporný!
Recept si môžete vypočuť TU.
INGREDIENCIE:
1,5 hrnčeka špaldovej krupice
1,5 hrnčeka špaldovej hladkej múky
3/4 hrnčeka cukru
4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)
1/3 ČL sušenej vanilky
štipku soli
2 – 3 kg jabĺk
4 ČL cejlónskej škorice
2 PL cukru
repkový olej
POSTUP:
1. Do misy si dáme múku, krupicu, cukor, soľ a vínny kameň. Suroviny dobre premiešame.
2. Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
3. Plech vymastíme olejom. Na vymastené dno plecha nasypeme rovnomerne 1/3 sypkej múčnej zmesi. Na ňu naukladáme polovicu nastrúhaných jabĺk. Šťavu v nich nechávame, nevytláčame ju. Jablká posypeme 1 PL cukru a 2 ČL škorice. Toto je prvé poschodie.
4. A opäť odznova. Nasypeme rovnomerne druhú tretinu múčnej zmesi, na ňu dáme druhú polovicu jabĺk. Posypeme cukrom a škoricou. A máme druhé poschodie. Nakoniec už len posypeme rovnomerne poslednou tretinou suchých surovín celý koláč a povrch pokvapkáme rovnomerne olejom.
5. Takto pripravený jablkový koláč pečieme na 200´C cca 30 – 35 minút. Keď je upečený, jeho povrch je mierne zlatavý. Šťavnatý jablkový koláč necháme vychladnúť, čím spevnie.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos
Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises
Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese
Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance
Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram