Celková čiastka
Zostávajúci čas
Šéfkuchár Peter Kulhány v dnešnej časti seriálu Na skok do kuchyne prezrádza prípravu krémového rizota so zelenou špargľou, ktorá sa považuje za kráľovskú zeleninu. Zoznam ingrediencií je pre 4 osoby.
INGREDIENCIE
ryža Arborio 300 g
cibuľa 1 ks
biele víno 2 dcl
vývar podľa potreby
zelená špargľa 400 g
maslo 80 g
olivový olej 50 ml
parmezán 100 g
soľ a korenie
POSTUP:
1. Nakrájame si nadrobno cibuľku, ktorú orestujeme na olivovom oleji.
2. Pridáme ryžu, dobre opečieme a zalejeme bielym vínom (0.5 kg ryže - 0.5 l bieleho vína)
3. Víno necháme odpariť a za stáleho miešania pridávame vývar až kým ryža nie je uvarená do polomäkka (na skus).
4. Zelenú špargľu očístíme od šupiek, nakrájame na menšie rovnomerné kúsky a pridáme do rizota cca 5 minút pred dovarením.
5. Rizoto na záver po odstavení zjemníme maslom, dochutíme soľou a korením. Podávame s postrúhaným parmezánom, ktorého časť môžeme vmiešať aj do rizota.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram