Celková čiastka
Zostávajúci čas
Vianočné trhy v slovenských mestách sú v plnom prúde. Zo stánkov sa šíri vôňa živánskej, vareného vína či domácich lokší. V dnešnej časti seriálu Na skok do kuchyne predstavujeme práve recept na chutné lokše.
INGREDIENCIE
Porcia 4-5 ľudí
500g hladkej múky špeciál
10 uvarených zemiakov
1 vajíčko
pohár vlažnej vody
soľ
POSTUP
1. Uvarené zemiaky popučíme a necháme vychladnúť.
2. Pracovnú dosku posypeme trochou múky a položíme na kôpku všetky ingrediencie.
3. Vypracujeme cesto, podľa potreby dolievame vlažnú vodu, prípadne múku, ak by bolo cesto riedke. Tip: Nesmie sa nám lepiť na dosku.
4. Cesto vytvarujeme do hrubého slíža, ktorý nakrájame na 3-4 cm hrubé pásiky a tie potom valčekom vytvarujeme do okrúhla.
5. Medzitým prepražíme maslo do zlatista, alebo husaciu masť.
6. Na rozohriatej panvici opekáme lokše z oboch strán. Na záver lokše potrieme maslom a posolíme.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram