Celková čiastka
Zostávajúci čas
Šéfkuchár Peter Kulhány pre vás tentokrát pripravil tofu šalát. Ak hľadáte niečo naozaj zdravé, ponúkame vám celý recept, ktorý pozitívne hodnotil aj Dr. Igor Bukovský.
INGREDIENCIE
čierna ryža 100g
maslová tekvica 400g
bazalka
červená šošovica 150g
brokolica 200g
sojová omáčka 2 lyžice
rukola
tofu 400g
drvené paradajky 300g
olivový olej 2 lyžice
POSTUP
1. Šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka, aby nestratila farbu. Uvarenú scedíme.
2. Taktiež uvaríme v osolenej vode do mäkka čiernu ryžu a scedíme.
3. Očistenú maslovú tekvicu nakrájame na rovnomerné kocky, osolíme, okoreníme, ochutíme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňov Celzia, cca 15 min. kým nezmäkne.
4. Tofu nakrájame na kúsky, opečieme na olivovom oleji a dochutíme sójovou omáčkou.
5. Brokolicu nakrájame na samostatné malé ružičky, krátko povaríme v osolenej vode - zblanžírujeme a prudko zachladíme v studenej vode.
6. Na záver všetky suroviny spolu spojíme, zamiešame s drvenými paradajkami a dochutíme soľou, korením, olivovým olejom a nasekanou bazalkou. Na záver dekorujeme s čerstvou rukolou.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram