Celková čiastka
Zostávajúci čas
Tím pod vedením šéfkuchára Petra Kulhányho z Banskej Bystrice nám pripravil chutný, svieži, letný šalát z červenej šošovice s obilninou quinoa, bazalkou a mozarellou. Ak hľadáte zdravý a rýchly obed, čítajte ďalej. Táto porcia je pre 4 osoby.
INGREDIENCIE:
červená šošovica 100 g
obilnina quinoa 100 g
mladá cibuľka 1 ks
červená reďkovka 5 ks
červený ocot
tekvicový olej
prosciutto 4 plátky
mozzarella 4 ks
bazalka
baby špenát
soľ a korenie
POSTUP:
1. Šošovicu po hladinu zalejeme vriacou osolenou vodou a varíme 2-3 minúty. Odstavíme z ohňa, prikryjeme pokrývkou a necháme chvíľu postáť, nemala by stratiť červenú farbu.
2. Quinoa obilninu najprv prepláchnene horúcou vodou a potom varíme v osolenej vode cca 20 min.
3. Mladú cibuľku a reďkovku nakrájame na drobné kúsky a zamiešame s uvarenou červenou šošovicou a quinoa.
4. Dochutíme červeným octom, tekvicovým olejom, soľou, korením, baby špenátom a čerstvou bazalkou. Do plátku prosciutta zabalíme mozzarellu a rozukladáme na plechu (môžeme použiť papier na pečenie) pečieme cca 5 minút v rúre rozohriatej na 250° C. Servírujeme špolu s už pripraveným šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť:-)
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram