Celková čiastka
Zostávajúci čas
INGREDIENCIE:
cvikla malá - 8 ks
mrkva stredná - 3 ks
petržlen stredný - 2 ks
cibuľa - 1 ks
šampiňóny portobello - 2 až 3 ks
šampiňóny biele malé - 10 ks
šalotka - 10 ks
cesnak - 4 strúčiky
pretlak paradajkový - 2 PL
víno červené suché - 250 ml
vývar zeleninový - 500 ml
olej olivový - 4 PL
tymián čerstvý - 3 vetvičky
bobkový list - 3 ks
škrob kukuričný - 2 KL
korenie čierne mleté
soľ
POSTUP:
1. Cibuľu nakrájanú na kliny opečieme na polovici oleja do sklovita.
2.Pridáme prelisovaný cesnak, opečieme a pridáme cviklu nakrájanú na štvrťky, mrkvu a petržlen na menšie, priečne krájané kúsky a tymián. Osolíme, okoreníme a za občasného premiešania opekáme ďalších asi 5 minút.
3. Potom pridáme pretlak, zalejeme vínom a vývarom, pridáme bobkový list a na miernom plameni varíme 40 minút.
4. Omáčku ochutnáme, podľa potreby osolíme a okoreníme, prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode.
5. Na druhej polovici oleja opečieme nakrájané šampiňóny portobello a celé biele šampiňóny so šalotkami do mäkka a zlatova (asi 10 minút).
6. Osolíme, okoreníme a po 40 minútach varu cviklovej zmesi k nej šampiňóny so šalotkami pridáme a všetko spolu ešte 10 minút povaríme. Najlepšie chutí po 24 hodinovom odstátí v chladničke.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram