Celková čiastka
Zostávajúci čas
INGREDIENCIE:
palacinkové cesto:
plnka:
POSTUP
Palacinky
1. Do misky si rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a rozšľaháme. Postupne pridávame múku. Sledujeme hustotu cesta.
2. Keď je cesto pekne liate, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú vňaťku z jarnej cibuľky a štipku soli.
3. Odporúčame nechať cesto odležať aspoň 10 minút, aby sme podporili jeho kompaktnosť.
4. Na panvici si pripravíme palacinky.
Plnka
1. Nakrájané mäso opražíme na oleji, alebo bravčovej masti spolu s vňaťkou z cibuľky. Okoreníme ho provensálskym korením a tymiánom.
2. Po chvíli pridáme mrkvu nadrobno nakrájanú, môžeme aj vňaťku a necháme pár minút dusiť.
3. Keď mäso pustí šťavu a mrkva zmäkne pridáme brokolicu, ktorú predtým namočíme do horúcej prevarenej vody, aby zmäkla.
4. Dusíme ďalších 7 minút. Na záver pridáme tavený syr.
6. Hotové palacinky naplníme plnkou, zložíme ich a navrch môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom. Pani Beátka odporúča pred servírovaním palacinky zapiecť v rúre a tanier ozdobiť napríklad čerstvou paradajkou a paprikou.
Milé gazdinky, verím, že vás recept od pani Beáty z Ivanky pri Dunaji zaujal. Ak chcete aj vy v seriáli Na skok do kuchyne predstaviť svoje obľúbené jedlo, napíšte na recepty@lumen.sk aký pokrm nám pripravíte a my k vám radi zavítame.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram