aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Novinka

Tento pokrm je ako stvorený pre toto ročné obdobie. Svojou farebnosťou totiž kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke s opekanými zemiakmi pripomínajú jessený kolorit prírody. Náš poslucháč Lukáš z Ivanky pri Dunaji nám predstaví potrebné ingrediencie.


INGREDIENCIE

1 hokaido tekvica

1 stredne veľká cibuľa

300 g kuracích pŕs

200 ml sojovej smotany

sladká mletá paprika

petržlenová vňať

1 PL octu

300 g zemiakov

olivový olej

 

POSTUP

1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, obalíme v mletej červenej paprike a pogrilujeme na panvici.

2. Hokaido tekvicu ošistíme a nakrájame ju na kocky. Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochu vodou a dusíme.

3. Na osobitnej panvici pogrilujeme kuracie mäso, ktoré vložíme k tekvici a spolu vsetko dusíme. Neskôr pridáme smotanu, petržlenovú vňať a dochutíme trochou octu.

4. Na úplný záver prisypeme ešte zvyšok vňaťky a už len krátko podusíme na vypnutom sporáku.

5. Zemiaky nakrájame na tenké kolieska, v osolenej vode predvaríme a následne opečieme na olivovom oleji.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou