Celková čiastka
Zostávajúci čas
Nielen v novom roku, ale aj do tretice všetko dobré. S Gizkou Oňovou sme sa stretli tretíkrát, aby sme zhodnotili rok 2017 a ako bonus pridávame recept na chutný raňajkový koláč.
INGREDIENCIE
2 vajcia
200 g kryštálového cukru
1/4 l cmaru
350 g hladkej múky
1,5 balíčka prášku do pečiva
150 g mandľových lupienkov
1 PL mletej škorice
1/4 l šľahačkovej smotany
POSTUP:
1. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme cmar, múku a prášok do pečiva.
2. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme mletou škoricou a mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre asi 20 min.
3. Na horúci hotový koláč rovnomerne nalejeme šľahačkovú smotanu. Po vychladnutí koláč nakrájame.
Tip na osvieženie:
Namiesto mandľových lupienkov môžeme použiť kokosovú múčku, alebo mleté vlašské orechy.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram