Celková čiastka
Zostávajúci čas
Hovorí sa, že najlepšie učiteľky sú vlastné mamy a staré mamy. Redaktorka Mária Trubínyová považuje svoju mamu za najlepšiu kuchárku a preto za ňou zašla, aby aj vám prezradila ich obľúbený rodinný recept na podnikateľské rezne.
INGREDIENCIE
POSTUP:
1. Nakrájané plátky bravčového karé vyklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici opražíme do zlatista.
2. Poukladáme ho do zapekacej misy, alebo do pekáča, pridáme výpek z panvice, trochu podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a necháme v rúre dusiť približne pol hodinu.
3. Pečienkovú zmes pripravíme tak, že si nakrájame údenú slaninu na obdlžníky, dáme na panvicu trochu masti a slaninku opečieme do zlatista. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu dusíme do polomäkka. Ak treba podlejeme vodou a nakoniec pridáme pečienky a dusíme tak, aby pečienky boli dobre udusené. Pečienku počas prípravy nesolíme, až pri servírovaní.
4. Uvaríme si ryžu, prípadne opekané zemiaky a všetko servírujeme tak, že najskôr dáme na tanier rezeň, naň dáme lyžicu pečienkovej zmesi. Dozdobíme zeleninou a ako prílohu môžeme ponúkať čínsku kapustu na tento nakrájanú.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram