Celková čiastka
Zostávajúci čas
Hríbová sezóna sa už pomaly ale isto začína. Ak sa chcete vopred inšpirovať ste na správnej adrese. V seriáli Na skok do kuchyne nám Naty predstavuje jej obľúbenú hríbovú omáčku.
INGREDIENCIE: (Pre 1 – 2 osoby potrebujeme)
1 hrsť čerstvých hríbov
200 ml smotany na šľahanie (môže byť aj na varenie)
2 vetvičky čerstvého tymiánu
1 – 2 strúčiky cesnaku
parmezán
ghee maslo
olivový olej
soľ
čierne mleté korenie
3 – 4 hrste obľúbených cestovín
POSTUP:
1. Dáme si variť vodu na cestoviny. Keď voda vrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Varíme do úrovne al dente. Pre koncom varenia cestovín si odoberieme z hladiny pár polievkových lyžíc vody, ktorú na záver pridáme do omáčky.
2. Kým sa nám varí voda na cestoviny, očistíme si hríby a nakrájame ich na plátky. V panvici rozohrejeme oriešok prepusteného masla ghee a olivového oleja. Pripravené hríby orestujeme na panvici.
3. Keď hríby trochu zmäknú, pridáme pretlačený cesnak, čerstvý tymián a zalejeme smotanou. Na miernom ohni redukujeme hustotu smotanu do nami požadovanej konzistencie.
4. Ku koncu redukovania tekutiny pridáme odloženú vodu z cestovín. Celú masu premiešame, aby sa chute správne prepojili.
5. Na záver pridáme najprv parmezán a čierne mleté korenie. V príprade potreby dosolíme.
6. Vsypeme čerstvo dovarené cestoviny, premiešame a podávame ešte horúce.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram