Celková čiastka
Zostávajúci čas
Každá gazdinka zatúži občas priniesť do svojej kuchyne niečo nové. Inšpirácia môže prísť aj od pána mäsiara priamo v obchode. Presne to sa stalo Naty Žúrekovej Štefkovej, ktorá nám dnes predstaví nečakane získaný chutný a rýchly recept.
INGREDIENCIE
750 g krkovičky
1 banánonú šalotku
1 hlavičku cesnaku
soľ, celú rascu
čerstvé bylinky
olivový olej
POSTUP:
1. Zapneme rúru na 250´C, aby sa stihla dostatočne vyhriať.
2. Mäso si nakrájame na 6 rovnako hrubých plátkov, cca 1 – 1,5 cm. Banánovú šalotku si ošúpeme a nakrájame na kolieska. To isté urobíme aj s cesnakom.
3. Na dno pekáča dáme olej, mierne posolíme, pridáme aj celú rascu a naukladáme šalotku. Cesnakom nešetríme, dáme ho asi tretinu. Na tento základ pohodíme pár byliniek.
4. Takto predpripravený pekáč vyložíme prvou vrstvou mäsa. Mäso v pekáči zvrchu posolíme, opäť dáme rascu a druhú tretinu z cesnaku. Položíme druhú vrstvu. Opäť soľ, celá rasca, zostatok cesnaku a ešte bylinky.
5. Povrch prelejeme olejom a celý pekáč prikryjeme alobalom a Račianska krkovička môže ísť do rúry. V momente ako zatvoríme dvierka, teplotu stiahneme na 200´C. Mäso dostane tepelný šok, stiahne sa a vo finále bude správne šťavnaté.
6. Pečieme cca 30 – 35 minút. Následne odstránime alobal a ešte dopekáme 10 – 15 minút.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram