Celková čiastka
Zostávajúci čas
Slovenská kuchyňa je bohatá a aj v gastronómii sú citeľné regionálne rozdiely. Od Spiša smerom na východ generácia našich rodičov - dnešných šesťdesiatnikov vyrastala na tzv. džatkách. Receptúru predstavuje Mária Andrášová z Bardejova.
INGREDIENCIE: (porcia pre 4 osoby)
1 kg zemiakov
5-6 PL polohrubej múky
150 g údenej slaniny
2-3 cibule
POSTUP:
1. Očistíme zemiaky, nakrájame ich na kocky a dáme variť do slanej vody.
2. Keď sa zemiaky uvaria, 2/3 vody vylejeme z hrnca a pridáme 5-6 lyžíc múky, premiešame a necháme pod pokrievkou všetko pár minút odstáť.
3. Medzitým si na panvici do zlatista opražíme cibulu aj so slaninou.
4. Po 6 minútach zemiaky popučíme, mierne navlhčíme ruky vodou a robíme malé guľky zvané džatky až kým sa nám minie celé množstvo zemiakovo-múčnej masy.
5. Dochutíme smotanou a petržlenovou vňaťkou.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram