Celková čiastka
Zostávajúci čas
Jedli ste už niekedy varenú jablkovú tortu? Ak sa teraz zamýšľate nad tým, čo to vlastne môže byť za dezert, tak skúste najskôr zájsť do komory a pozrieť sa či doma máte jablká. Ak áno, tak vyskúšajte tento recept od Naty Žúrekovej Štefkovej.
INGREDIENCIE:
1 kg jabĺk
4 dcl vody
6 PL trstinového cukru
2 balenia piškótov
2 balenia Zlatý klas
30 g horkej čokolády
Na mascarpone plnku potrebujeme:
500 g mascarpone
2 ks jogurtu Skyr biely
cukor (podľa našej chuti)
POSTUP:
1. Jablká ošúpeme a na hrubou strúhadle ich nastrúhame.
2. Do hrnca si dáme 2 dcl vody, cukor a nastrúhané jablká. Zapneme sporák a necháme chvíľu variť, len čo jablká trochu zmäknú.
3. Do misky si zatiaľ dáme ďalšie 2 dcl vody a rozmiešame v nej Zlaté klasy.
4. Keď jablká trochu zmäkli, za stáleho miešania vlejeme do nich pripravený Zlatý klas a miešame 2 minúty. Neprestávame pritom miešať.
5. Následne odstavíme jablkovú zmes z plameňa a necháme vychladnúť.
6. V miske si zatiaľ veľmi jednoducho pripravíme plnku – zmiešame mascarpone a skyr do homogénnej zmesi. Cukor pridávame po lyžiciach a ochutnáme, úroveň sladkosti krému volíme podľa našej chute.
7. Do tortovej formy s priemerom 26 cm naukladáme na dno piškóty.
8. Polievkovou lyžicou nakôpkujeme polovicu krému na piškóty. Krém sa ťahšie rozotiera, kôpky sa ľahšie rozotrú do jednej vrstvy.
9. Na krém príde 1/4 jablkovej zmesi. Následne navrstvíme piškóty a opäť jablká. Takto poračujeme až sa nám minie jablková zmes. Prekryjeme ju poslednou vrstvou piškót. Na ne príde druhá polovica mascarpone krému. Teda mascarpone krém máme na spodu a navrchu torty.
10. Dokonalosť tohto dezertu korunujeme čokoládou. Tú si v miske nad parou roztopíme a lyžicou hala – bala pofŕkame po povrchu.
11. Hotovú tortu dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc, vychladiť.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram