TopTip

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Jedli ste už niekedy varenú jablkovú tortu? Ak sa teraz zamýšľate nad tým, čo to vlastne môže byť za dezert, tak skúste najskôr zájsť do komory a pozrieť sa či doma máte jablká. Ak áno, tak vyskúšajte tento recept od Naty Žúrekovej Štefkovej.

 

INGREDIENCIE:

1 kg jabĺk

4 dcl vody

6 PL trstinového cukru

2 balenia piškótov

2 balenia Zlatý klas

30 g horkej čokolády

 

Na mascarpone plnku potrebujeme:

500 g mascarpone

2 ks jogurtu Skyr biely

cukor (podľa našej chuti)

 

POSTUP:

1. Jablká ošúpeme a na hrubou strúhadle ich nastrúhame.

2. Do hrnca si dáme 2 dcl vody, cukor a nastrúhané jablká. Zapneme sporák a necháme chvíľu variť, len čo jablká trochu zmäknú.

3. Do misky si zatiaľ dáme ďalšie 2 dcl vody a rozmiešame v nej Zlaté klasy.

4. Keď jablká trochu zmäkli, za stáleho miešania vlejeme do nich pripravený Zlatý klas a miešame 2 minúty. Neprestávame pritom miešať.

5. Následne odstavíme jablkovú zmes z plameňa  a necháme vychladnúť.

6. V miske si zatiaľ veľmi jednoducho pripravíme plnku – zmiešame mascarpone a skyr do homogénnej zmesi. Cukor pridávame po lyžiciach a ochutnáme, úroveň sladkosti krému volíme podľa našej chute.

7. Do tortovej formy s priemerom 26 cm naukladáme na dno piškóty.

8. Polievkovou lyžicou nakôpkujeme polovicu krému na piškóty. Krém sa ťahšie rozotiera, kôpky sa ľahšie rozotrú do jednej vrstvy.

9. Na krém príde 1/4 jablkovej zmesi. Následne navrstvíme piškóty a opäť jablká. Takto poračujeme až sa nám minie jablková zmes. Prekryjeme ju poslednou vrstvou piškót. Na ne príde druhá polovica mascarpone krému. Teda mascarpone krém máme na spodu a navrchu torty.

10. Dokonalosť tohto dezertu korunujeme čokoládou. Tú si v miske nad parou roztopíme a lyžicou hala – bala pofŕkame po povrchu.

11. Hotovú tortu dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc, vychladiť.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

 

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies