Celková čiastka
Zostávajúci čas
V dnešnom vydaní seriálu Na skok do kuchyne vás pozývame pochutiť si s nami na hovädzích plátkoch v pikantnej omáčke. Do kuchyne nás pozvala najznámejšia slovenská svokra Gizela Oňová.
INGREDIENCIE
750 g hovädzieho mäsa (stehno, roštenka alebo falošná sviečková)
8 PL oleja
2 cibule
50 g zeleru
50 g mrkvy
2 PL mletej červenej papriky
1/2 KL mletého čierneho korenia
1/2 KL vegety
1 KL gulášového korenia
1 KL feferónového krému
1 dl červeného vína
strúhanku na obaľovanie
soľ
POSTUP
1. Mäso nakrájame na tenšie plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v strúhanke.
2. Na horúcom oleji opečieme plátky mäsa z oboch strán. Po opečení ich preložíme na tanier a odložíme.
3. Vo výpeku opražíme cibuľu (ak treba, prilejeme ešte trochu oleja), pridáme kocky zeleru a mrkvy. Po krátkom opekaní nasypeme červenú papriku, gulášové korenie a prilejeme červené víno.
4. Do tohto základu vrátime opečené plátky mäsa, pridáme ostatné koreniny a nalejeme ešte toľko vody, aby mäso bolo tesne zakryté. Dusíme do mäkka.
5. Plátky mäsa opatrne vyberieme, šťavu rozmixujeme a dochutíme feferónovým krémom.
6. Podávame s cestovinou alebo varenými zemiakmi.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram