Celková čiastka
Zostávajúci čas
Azda sa zhodneme na tom, že desiatu potrebujú deti aj dospelí. Chutný a svieži recept na desiatový pokrm na Lumene predstavíme v dnešnej časti jedlého seriálu už o 14:30!
INGREDIENCIE:
280 g špaldovej celozrnnej múky
200 g špaldovej hladkej múky
275 g vlažnej vody
70 g olivového oleja
125 g bryndze
1 ČL jačmenného sladu
1 ČL soli
4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)
POSTUP:
1. Zapneme si rúru na 230 ´C. Kým sa rúra vyhrejeme, budeme mať cesto na bochníčky pripravené.
2. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy aj od ruky (v prípade ručného miesenia).
3. Cesto si hneď premiestnime na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na 8 rovnakých častí: na polovicu, každú polovicu napolovicu a ešte raz napolovicu. Múku na podsypávanie nepotrebujeme, cesto je úplne nelepivé.
4. Z každého kúska cesta vytvarujeme bochníčky tak, že všetky kraje cesta prehneme do stredu a prstom zatlačíme. (Presne tak, ako keď robíme pečené buchty a balíme do nich plnku.) Tak budú všetky spoje cesta na jednom mieste a bochníčky nebudú praskať na povrchu. Narežeme ich ostrým nožom do tvaru kríža alebo ich vkusne ozdobíme vykrajovačkou.
5. Vytvarované bochníčky prenesieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pár minút oddýchnuť, len čo po sebe upraceme.
6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230´C 15 – 20 minút. Upečené bochníčky majú krásne zlatistú farbu. Preložíme ich na mriežku a v prípade, že chceme mať úplne mäkkú kôrku, prekryjeme ich bavlnenou utierkou.
7. Podávame s maslom a zeleninou či nátierkou, no chutia aj samotné.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos
Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises
Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese
Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram