TopTip

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Na skok do kuchyne (42): Bochníčky s bryndzou

Azda sa zhodneme na tom, že desiatu potrebujú deti aj dospelí. Chutný a svieži recept na desiatový pokrm na Lumene predstavíme v dnešnej časti jedlého seriálu už o 14:30!

INGREDIENCIE:

280 g špaldovej celozrnnej múky

200 g špaldovej hladkej múky

275 g vlažnej vody

70 g olivového oleja

125 g bryndze

1 ČL jačmenného sladu

1 ČL soli

4 ČL vínneho kameňa (1 prášok do pečiva)

 

POSTUP: 

1. Zapneme si rúru na 230 ´C. Kým sa rúra vyhrejeme, budeme mať cesto na bochníčky pripravené.

2. Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy aj od ruky (v prípade ručného miesenia).

3. Cesto si hneď premiestnime na pracovnú dosku a rozdelíme si ho na 8 rovnakých častí: na polovicu, každú polovicu napolovicu a ešte raz napolovicu. Múku na podsypávanie nepotrebujeme, cesto je úplne nelepivé.

4. Z každého kúska cesta vytvarujeme bochníčky tak, že všetky kraje cesta prehneme do stredu a prstom zatlačíme. (Presne tak, ako keď robíme pečené buchty a balíme do nich plnku.) Tak budú všetky spoje cesta na jednom mieste a bochníčky nebudú praskať na povrchu. Narežeme ich ostrým nožom do tvaru kríža alebo ich vkusne ozdobíme vykrajovačkou.

5. Vytvarované bochníčky prenesieme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a necháme pár minút oddýchnuť, len čo po sebe upraceme.

6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230´C 15 – 20 minút. Upečené bochníčky majú krásne zlatistú farbu. Preložíme ich na mriežku a v prípade, že chceme mať úplne mäkkú kôrku, prekryjeme ich bavlnenou utierkou.

7. Podávame s maslom a zeleninou či nátierkou, no chutia aj samotné.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Na skok do kuchyne (41): Chlieb náš každodenný

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

12 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies