Celková čiastka
Zostávajúci čas
Posledné tohtoročné vydanie seriálu Na skok do kuchyne bolo špeciálne. o. Juraj Spuchľák nám predstavil recept nielen na Vianoce, ktorý sa oplatí poznať.
INGREDIENCIE:
1 kg múky T650 na pečenie chleba
1 vajce
1 väčší zemiak alebo dva menšie
Rascu, soľ, cukor, nové korenie
Vodu a niekedy aj trochu mlieka.
Droždie - pekárske, alebo instantné
POSTUP:
1. Do 1 kg múky vsypeme jednu PL cukru, ČL soli, štipku nového korenia a celú, alebo mletú rascu – jednu menšiu PL.
2. Rozmixujeme surový zemiak, surové vajce a vmiešame do cesta. Až potom pridávame vodu, prípadne trochu mlieka a vodu tak, aby sme mali cesto vláčne, ale nie riedke.
3. Pri miešaní môžete použiť aj kuchynský robot, ale ak miešate rukami trvá to asi polhodiny.
4. Cesto vymiešame tak, aby sa odlepovalo od prstov. Potom ho necháme trochu nakysnúť, a po 10 minútach znova premiešame.
5. Do vyhriatej rúry vložíme cesto, počkáme na vykysnutie a pečieme pri 200° približne 10 - 15 min. – podľa druhu rúry. Sledujeme kôrku a podľa jej farby odhadneme dĺžku pečenia.
TIP:
Až po vychladnutí chlebík rozkrájajte, aby ste neurobili zákal na mieste rezu a zároveň vám veľmi odporúčam hneď po upečení chlebík natrieť vlažnou vodou a prikryť čistou ľanovou alebo balvnenou utierkou.
Keď vychladne, dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos
Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises
Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram