TopTip

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Na skok do kuchyne (40): Smotanové mäso s bulgurom

Potrebujete chutný recept za 20 minút? Presne taký vám dnes predstavujeme. Navyše ochutnáme nezvyčajnú obilninu zvanú bulgur. 

INGREDIENCIE:

400g mletého mäsa

1ČL mletej rasce

1ČL kurkumy

2ČL mletej červenej papriky

2ČL sušeného oregána

1 banánovú šalotku

2 strúčiky cesnaku

1PL horčice

30g parmezánu

soľ, korenie

vodu na zaliatie

100 ml smotany na varenie (alebo na šľahanie)

olivový olej

1 hrnček bulguru

1,5 hrnčeka vriacej vody

lístky čerstvej bazalky

 

POSTUP:

1. Najprv si nachystáme bulgur. Do sklenenej misy vsypeme hrnček bulguru. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Zatiaľ k bulguru pridáme trochu soli, mletého korenia a môžeme na ladnosť chuti pridať aj pár lístkov čerstvej bazalky. Premiešame.

2. Bulgur zalejeme vriacou vodou a misku prikryjeme tanierom, aby sme zabránili úniku pary.

3. K mäsu: Banánovú šalotku si ošúpeme a najemno nakrájame. Osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme mäso, chvíľu orestujeme a začneme pridávať koreniny - soľ, mleté korenie, kurkumu, červenú papriku, oregáno, prelisovaný cesnak a pridáme aj horčicu.

4. Mäso dobre premiešame, plameň trochu stíšime a počkáme, či mleté mäso začne púšťať šťavu.

5. Vtedy ho podlejeme trochou vody a zakryjeme pokrievkou. Dusíme asi 10 minút. Voda by sa nemala úplne odpariť. Ak je to potrebné, vodu dolejeme.

6. Následne pridáme k mäsu nastrúhaný parmezán, zalejeme smotanou a necháme ešte pár minút prebublať, aby sa spojili chute.

7. Bulgur odokryjeme, vidličkou prevzdušníme. Ak v ňom zostala voda, scedíme ju.

8. Podávame s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou.

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

4 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies