Celková čiastka
Zostávajúci čas
Potrebujete chutný recept za 20 minút? Presne taký vám dnes predstavujeme. Navyše ochutnáme nezvyčajnú obilninu zvanú bulgur.
INGREDIENCIE:
400g mletého mäsa
1ČL mletej rasce
1ČL kurkumy
2ČL mletej červenej papriky
2ČL sušeného oregána
1 banánovú šalotku
2 strúčiky cesnaku
1PL horčice
30g parmezánu
soľ, korenie
vodu na zaliatie
100 ml smotany na varenie (alebo na šľahanie)
olivový olej
1 hrnček bulguru
1,5 hrnčeka vriacej vody
lístky čerstvej bazalky
POSTUP:
1. Najprv si nachystáme bulgur. Do sklenenej misy vsypeme hrnček bulguru. Do kanvice si dáme zovrieť 1,5 hrnčeka vody. Zatiaľ k bulguru pridáme trochu soli, mletého korenia a môžeme na ladnosť chuti pridať aj pár lístkov čerstvej bazalky. Premiešame.
2. Bulgur zalejeme vriacou vodou a misku prikryjeme tanierom, aby sme zabránili úniku pary.
3. K mäsu: Banánovú šalotku si ošúpeme a najemno nakrájame. Osmahneme ju dosklovita na olivovom oleji. Pridáme mäso, chvíľu orestujeme a začneme pridávať koreniny - soľ, mleté korenie, kurkumu, červenú papriku, oregáno, prelisovaný cesnak a pridáme aj horčicu.
4. Mäso dobre premiešame, plameň trochu stíšime a počkáme, či mleté mäso začne púšťať šťavu.
5. Vtedy ho podlejeme trochou vody a zakryjeme pokrievkou. Dusíme asi 10 minút. Voda by sa nemala úplne odpariť. Ak je to potrebné, vodu dolejeme.
6. Následne pridáme k mäsu nastrúhaný parmezán, zalejeme smotanou a necháme ešte pár minút prebublať, aby sa spojili chute.
7. Bulgur odokryjeme, vidličkou prevzdušníme. Ak v ňom zostala voda, scedíme ju.
8. Podávame s čerstvým šalátom alebo kyslou uhorkou.
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos
Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram