Celková čiastka
Zostávajúci čas
V posledných dňoch sa nám z prírody vytrácajú farby a z oblohy slnko, tak si to všetko skúsime prinavrátiť dnešným receptom. Na tanieri totiž budeme mať jesenné slniečka.
INGREDIENCIE:
½ menšej maslovej tekvice
1 hrnček múky (špaldová hladká, špaldová celozrnná a pohánková)
1 hrnček mlieka
1 vajce
2 ČL vínneho kameňa
3 klinčeky
1 celá škorica
javorový sirup
ghee alebo maslo
POSTUP:
1. Tekvicu si ošúpeme, nakrájame ju na rovnako veľké kocky a dáme do hrnca. V mažiari si podrvíme klinčeky a vsypeme ich k tekvici. Šupneme aj škoricu a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.
2. Keď je tekvica mäkká, vytiahneme škoricu, vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré. Množstvo budeme mať asi kopcovitý hrnček.
3. Necháme chvíľu schladnúť, vlejeme mlieko a rozmiešame. Do zmesi ťukneme vajce, prisypeme múky. Pomery múky si dáme podľa našej chuti, zachováme však množstvo 1 hrnček.
4. Dôkladne premiešame, aby nám vzniklo husté cesto. V prípade, že je cesto husté až príliš, rozriedime trochou mlieka. Ale pozor, cesto je hustejšie ako zvyčajné lievance.
5. Rozhorúčíme si panvicu. Tesne pred nadávkovaním lievancov necháme rozpustiť na panvici oriešok masla alebo lepšie ghee. Podľa veľkosti panvice dáme na panvicu tri alebo štyri lievance.
6. Lievance obrátime na druhú stranu v momente, že sa na okrajoch lievancov vytvárajú malé bublinky. Opečené z oboch strán dáme na tanier. Takto pokračujeme s celým cestom. Podávame preliate javorovým sirupom.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram