TopTip

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

Na skok do kuchyne (39): Tekvicové lievance

V posledných dňoch sa nám z prírody vytrácajú farby a z oblohy slnko, tak si to všetko skúsime prinavrátiť dnešným receptom. Na tanieri totiž budeme mať jesenné slniečka. 

INGREDIENCIE: 

½ menšej maslovej tekvice

1 hrnček múky (špaldová hladká, špaldová celozrnná a pohánková)

1 hrnček mlieka

1 vajce

2 ČL vínneho kameňa

3 klinčeky

1 celá škorica

javorový sirup

ghee alebo maslo

 

POSTUP: 

1. Tekvicu si ošúpeme, nakrájame ju na rovnako veľké kocky a dáme do hrnca. V mažiari si podrvíme klinčeky a vsypeme ich k tekvici. Šupneme aj škoricu a zalejeme vodou. Varíme do zmäknutia.

2. Keď je tekvica mäkká, vytiahneme škoricu, vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré. Množstvo budeme mať asi kopcovitý hrnček.

3. Necháme chvíľu schladnúť, vlejeme mlieko a rozmiešame. Do zmesi ťukneme vajce, prisypeme múky. Pomery múky si dáme podľa našej chuti, zachováme však množstvo 1 hrnček.

4. Dôkladne premiešame, aby nám vzniklo husté cesto. V prípade, že je cesto husté až príliš, rozriedime trochou mlieka. Ale pozor, cesto je hustejšie ako zvyčajné lievance.

5. Rozhorúčíme si panvicu. Tesne pred nadávkovaním lievancov necháme rozpustiť na panvici oriešok masla alebo lepšie ghee. Podľa veľkosti panvice dáme na panvicu tri alebo štyri lievance.

6. Lievance obrátime na druhú stranu v momente, že sa na okrajoch lievancov vytvárajú malé bublinky. Opečené z oboch strán dáme na tanier. Takto pokračujeme s celým cestom. Podávame preliate javorovým sirupom.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 999 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

12 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies