TopTip

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Na skok do kuchyne (38): Pasta al forno alla Pugliese

Talianske jedlá sú chutné, jednoduché a ešte aj zdravé. A veľmi dobre sa konzumujú. Dnes ponúkame taliansku klasiku s anglickým syrom. 

INGREDIENCIE: 

1,5 kg paradajok

veľkú hrsť bazalky

200 ml passaty (v prípade potreby)

400 g uvarených oriechette cestovín

2 – 3 mozzarelly

100 g nastrúhaného cheddaru

soľ

 

POSTUP:

1. Do veľkého hrnca si dáme variť vodu. Do paradajok urobíme špičkou noža vpich a keď voda začne vrieť, opatrne, aby sme si neublížili, vložíme paradajky do vody a varíme 1 minútu.

2. Následne paradajky vytiahneme a dáme ich do misy so studenou vodou.

3. Šupku rukami poľahky vďaka vpichu noža odstránime. Paradajky rozrežeme napolovicu, vydlabene vnútro a nakrájame ich na menšie časti. Takto pripravené  dáme do hrnca, osolíme a pridáme veľkú hrsť bazalky.  Časť z nej si však odložíme. Zmes celú premiešame, v prípade potreby pridáme passatu a varíme na malom ohni asi 40 minút. Sem – tam premiešame.

4. Počas varenia paradajkového základu si uvaríme cestoviny, ale vyberieme ich trochu skôr. Pripravíme si mozzarellu- nakrájame ju na tenké kolieska. Pripravené suroviny už len spolu vyskladáme do zapekacej misy.

5. Na dno pekáča dáme 1/3 paradajkového základu. Naň navrstvíme 1/2 uvarených cestovín. Cestoviny pokryjeme mozzarellou a poukladáme na ňu lístky čerstvej bazalky. Prvé “poschodie” našej pasta al forno alla pugliese máme pripravené. Celý postup zopakujeme.

6. Ako posledné dáme zvyšnú tretinu paradajkového základu a navrch navrstvíme nastrúhaný cheddar. Pasta al forno alla pugliese pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C cca 25 minút. Podávame ešte horúce, keď sa syr ťahááááááá.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies