Celková čiastka
Zostávajúci čas
Talianske jedlá sú chutné, jednoduché a ešte aj zdravé. A veľmi dobre sa konzumujú. Dnes ponúkame taliansku klasiku s anglickým syrom.
INGREDIENCIE:
1,5 kg paradajok
veľkú hrsť bazalky
200 ml passaty (v prípade potreby)
400 g uvarených oriechette cestovín
2 – 3 mozzarelly
100 g nastrúhaného cheddaru
soľ
POSTUP:
1. Do veľkého hrnca si dáme variť vodu. Do paradajok urobíme špičkou noža vpich a keď voda začne vrieť, opatrne, aby sme si neublížili, vložíme paradajky do vody a varíme 1 minútu.
2. Následne paradajky vytiahneme a dáme ich do misy so studenou vodou.
3. Šupku rukami poľahky vďaka vpichu noža odstránime. Paradajky rozrežeme napolovicu, vydlabene vnútro a nakrájame ich na menšie časti. Takto pripravené dáme do hrnca, osolíme a pridáme veľkú hrsť bazalky. Časť z nej si však odložíme. Zmes celú premiešame, v prípade potreby pridáme passatu a varíme na malom ohni asi 40 minút. Sem – tam premiešame.
4. Počas varenia paradajkového základu si uvaríme cestoviny, ale vyberieme ich trochu skôr. Pripravíme si mozzarellu- nakrájame ju na tenké kolieska. Pripravené suroviny už len spolu vyskladáme do zapekacej misy.
5. Na dno pekáča dáme 1/3 paradajkového základu. Naň navrstvíme 1/2 uvarených cestovín. Cestoviny pokryjeme mozzarellou a poukladáme na ňu lístky čerstvej bazalky. Prvé “poschodie” našej pasta al forno alla pugliese máme pripravené. Celý postup zopakujeme.
6. Ako posledné dáme zvyšnú tretinu paradajkového základu a navrch navrstvíme nastrúhaný cheddar. Pasta al forno alla pugliese pečieme vo vyhriatej rúre na 200´C cca 25 minút. Podávame ešte horúce, keď sa syr ťahááááááá.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram