Celková čiastka
Zostávajúci čas
Na raňajky si môžeme pripraviť jogurt, krupicovú kašu, waffle, čerstvé kváskové croissanty a najnovšie už aj flognarde. Zoznámte sa s touto nezvyčajnou ovocnou omeletou.
INGREDIENCIE:
80 g špaldovej hladkej múky
150 g mlieka
1/2 PL materského kvásku
500 g jahôd
1/4 ČL mletej škorice
1/4 ČL mletého kardamómu
1/4 ČL vanilky
40 g rozpusteného masla
3 vajcia
4 PL trstinového cukru
štipku soli
POSTUP:
1. Do misky alebo väčšieho pohára dáme múku, mlieko a kvások. Poriadne rozmiešame, aby sme dostali homogénnu zmes bez hrudiek.
2. Zmes prekryjeme fóliou a necháme na linke 1-2 hodiny kvasiť.
3. Formu na koláč vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou.
4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Vyložíme nimi dno formy.
5. Na jahody dáme škoricu, kardamón a vanilku.
6. V miske si metličkou našľaháme vajcia s 3 lyžicami cukru. Pridáme rozpustené maslo, prekvasenú múčnu zmes a nakoniec štipku soli.
7. Našľaháme všetko spolu a zmes nalejeme na jahody. Povrch posypeme poslednou štvrtou lyžicou cukru a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220´C na cca 25 minút.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram