TopTip

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na skok do kuchyne (37): Flognarde Aux Fraises

Na raňajky si môžeme pripraviť jogurt, krupicovú kašu, waffle, čerstvé kváskové croissanty a najnovšie už aj flognarde. Zoznámte sa s touto nezvyčajnou ovocnou omeletou.

INGREDIENCIE: 

80 g špaldovej hladkej múky

150 g mlieka

1/2 PL materského kvásku

500 g jahôd

1/4 ČL mletej škorice

1/4 ČL mletého kardamómu

1/4 ČL vanilky

40 g rozpusteného masla

3 vajcia

4 PL trstinového cukru

štipku soli

 

POSTUP: 

1. Do misky alebo väčšieho pohára dáme múku, mlieko a kvások. Poriadne rozmiešame, aby sme dostali homogénnu zmes bez hrudiek.

2. Zmes prekryjeme fóliou a necháme na linke 1-2 hodiny kvasiť.

3. Formu na koláč vymastíme maslom a vysypeme hladkou múkou.

4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Vyložíme nimi dno formy.

5. Na jahody dáme škoricu, kardamón a vanilku.

6. V miske si metličkou našľaháme vajcia s 3 lyžicami cukru. Pridáme rozpustené maslo, prekvasenú múčnu zmes a nakoniec štipku soli.

7. Našľaháme všetko spolu a zmes nalejeme na jahody. Povrch posypeme poslednou štvrtou lyžicou cukru a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220´C na cca 25 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies