TopTip

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Na skok do kuchyne (36): Dokonalý losos

Existuje veľa receptov ako si môžeme pripraviť lososa, ale iba jeden je dokonalý. Ten, od blogerky roka Naty Žúrekovej Štefkovej. Nech sa páči, potešte seba i blízkych.

INGREDIENCIE: 

1 filet lososa (2 – 3 cm široký filet na osobu)

1 ČL černušky

1 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletej senovky

1 ČL sumacu

1 ČL celého červeného korenia

bobkový list

4 ks cherry paradajok

2 banánové šalotky

3 strúčiky očisteného cesnaku

čerstvé bylinky – oregáno, rozmarín… (podľa možností kuchyne)

olivový olej

soľ

POSTUP: 

1. Do mažiara si nasypeme najprv cesnak a prilejeme olej. Rozdrvíme ho ako prvý, pretože cesnak je najtvrdší. Následne dosypeme všetky ostatné koreniny a opäť podrvíme.

2. Pridáme k nim bylinky, cherry paradajky a poriadne rozdrvíme. Po ochutnaní osolíme.

3. Na dno pekáča si umiestnime šalotky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska. V pekáči z nich vytvoríme akoby postieľku.

4. Filet lososa položíme na šalotky a prikryjeme ho marinádou zvrchu aj po bokoch. Takto pripraveného lososa dáme piecť do vyhriatej rúry na 180´C na 18 – 20 minút.

5. Upečeného lososa podávame ihneď. Servírujeme so zemiakmi, alebo aj s blanšírovanou zelenou fazuľkou.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom

Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré

Na skok do kuchyne (34): Bezlepková kvasková pizza

Na skok do kuchyne (35): Jogurtové rožky

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies