Celková čiastka
Zostávajúci čas
Existuje veľa receptov ako si môžeme pripraviť lososa, ale iba jeden je dokonalý. Ten, od blogerky roka Naty Žúrekovej Štefkovej. Nech sa páči, potešte seba i blízkych.
INGREDIENCIE:
1 filet lososa (2 – 3 cm široký filet na osobu)
1 ČL černušky
1 ČL mletej kurkumy
1 ČL mletej senovky
1 ČL sumacu
1 ČL celého červeného korenia
bobkový list
4 ks cherry paradajok
2 banánové šalotky
3 strúčiky očisteného cesnaku
čerstvé bylinky – oregáno, rozmarín… (podľa možností kuchyne)
olivový olej
soľ
POSTUP:
1. Do mažiara si nasypeme najprv cesnak a prilejeme olej. Rozdrvíme ho ako prvý, pretože cesnak je najtvrdší. Následne dosypeme všetky ostatné koreniny a opäť podrvíme.
2. Pridáme k nim bylinky, cherry paradajky a poriadne rozdrvíme. Po ochutnaní osolíme.
3. Na dno pekáča si umiestnime šalotky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska. V pekáči z nich vytvoríme akoby postieľku.
4. Filet lososa položíme na šalotky a prikryjeme ho marinádou zvrchu aj po bokoch. Takto pripraveného lososa dáme piecť do vyhriatej rúry na 180´C na 18 – 20 minút.
5. Upečeného lososa podávame ihneď. Servírujeme so zemiakmi, alebo aj s blanšírovanou zelenou fazuľkou.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake
Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky
Na skok do kuchyne (32): Cuketové cestoviny so slaným pudingom
Na skok do kuchyne (33): Tuniakové rizoto s bazalkovo-hráškovým pyré
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram