Celková čiastka
Zostávajúci čas
Možno ste si tento rok vypestovali veľa cukety. Pripraviť si ju môžete aj podľa receptu, ktorý pre vás vyberá Naty Žúreková Štefková.
INGREDIENCIE:
2 menšie cukety
200ml smotany na šľahanie
4 žĺtka
1 hrsť nastrúhaného parmezánu
1 domácu klobásu (alebo poctivú hrsť slaninky)
300g cestovín (najlepšie penne)
soľ, korenie
olivový olej
čerstvý tymián
POSTUP:
1. V hrnci zohrejeme vodu, osolíme ju a vsypeme cestoviny.
2. Cuketu umyjeme, rozdelíme na štvrtiny a vykrojíme semienka. Každú štvrťku prekrojíme pozdĺžne a nakrájame šikmými rezmi.
3. V miske si poriadne zmiešame žĺtka so smotanou.
4. Na oleji v hlbšej panvici osmahneme slaninku, osolíme a okoreníme. Pridáme cuketu.
5. Keď sú cestoviny ešte trochu tvrdé, tak, že by ešte minútku do al dente potrebovali, premiestnime ich k cukete. Neodkvapkávame ich úplne, voda je škrobovitá, v pokrme urobí veľké čaro.
6. Premiešame, stiahneme z plameňa a počúvame, ako olej chladne, a jedlo prestáva „syčať“ na panvici.
7. V tomto momente pridáme slaný puding teda smotanu so žĺtkami, vrátime na sporák a stále miešame. Takto sa žĺtka nezrazia, ale zahustia pokrm.
8. Na záver posypeme parmezánom a čerstvým tymiánom.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram