TopTip

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Na skok do kuchyne (31): Recept na úžasné slávky

Radi chodíte k moru, ale tento rok vám to nevychádza? Preneste si kúsok mora do svojej kuchyne vďaka seriálu Na skok do kuchyne. 

INGREDIENCIE:


2 hrste čerstvých slávok

2-3 PL olivového oleja

1 ČL masla alebo ghee

3 strúčiky cesnaku

200 ml passaty (paradajkového pretlaku)

čerstvú petržlenovú vňať

200 g uvarených cestovín al dente (najlepšie dlhé cestoviny: špagety, linguine…)

 

POSTUP:

1. Dáme si variť cestoviny do vriacej osolenej vody. Mušle (slávky) očistíme pod vodou od rias a roztriedime dobré od zlých.

2. Očistíme si cesnak a nadrobno nakrájame. Do veľkej panvice dáme olej a maslo. Po rozpustení masla pridáme cesnak a krátko orestujeme.

3. Zalejeme passatou a pridáme slávky. Zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, pokiaľ sa slávky otvoria. Trvá to cca 2-3 minúty.

4. Následne pokrievku odokryjeme, vhodíme dnu cestoviny al dente a posypeme petržlenovou vňaťou.

5. Premiešame a podávame. Dobrú chuť!

TIP: Čerstvé slávky zostávajú pri kontakte so studenou vodou zatvorené, pri tepelnej úprave sa otvoria. Tie, ktoré nie, nekonzumujte! 

 

Prečítajte si aj: 

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto

Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou

Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli

Na skok do kuchyne (29): Mečúň v paradajkovej omáčke

Na skok do kuchyne (30): Letný cheesecake

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies