Celková čiastka
Zostávajúci čas
Radi chodíte k moru, ale tento rok vám to nevychádza? Preneste si kúsok mora do svojej kuchyne vďaka seriálu Na skok do kuchyne.
INGREDIENCIE:
2 hrste čerstvých slávok
2-3 PL olivového oleja
1 ČL masla alebo ghee
3 strúčiky cesnaku
200 ml passaty (paradajkového pretlaku)
čerstvú petržlenovú vňať
200 g uvarených cestovín al dente (najlepšie dlhé cestoviny: špagety, linguine…)
POSTUP:
1. Dáme si variť cestoviny do vriacej osolenej vody. Mušle (slávky) očistíme pod vodou od rias a roztriedime dobré od zlých.
2. Očistíme si cesnak a nadrobno nakrájame. Do veľkej panvice dáme olej a maslo. Po rozpustení masla pridáme cesnak a krátko orestujeme.
3. Zalejeme passatou a pridáme slávky. Zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, pokiaľ sa slávky otvoria. Trvá to cca 2-3 minúty.
4. Následne pokrievku odokryjeme, vhodíme dnu cestoviny al dente a posypeme petržlenovou vňaťou.
5. Premiešame a podávame. Dobrú chuť!
TIP: Čerstvé slávky zostávajú pri kontakte so studenou vodou zatvorené, pri tepelnej úprave sa otvoria. Tie, ktoré nie, nekonzumujte!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Na skok do kuchyne (28): Domáce müsli
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram