Celková čiastka
Zostávajúci čas
Dnes vám doprajeme sladké potešenie. V seriáli Na skok do kuchyne predstavíme recept na letný cheesecake. Ak máte radi sladkosti vyskúšajte si náš tip na letný cheesecake od Naty Žúrekovej Štefkovej.
INGREDIENCIE na korpus:
200g špaldovej hladkej múky
100g špaldovej celozrnnej múky
50g mletých mandlí
160g rozpusteného masla
2PL citrónovej šťavy
1žĺtok
2PL trstinového cukru
2-3PL studeného mlieka
1ČL vínneho kameňa (prášku do pečiva)
štipka soli
INGREDIENCIE na plnku:
250g mascarpone
400g kyslej smotany
200ml smotany na šľahanie
1 vajce
100g trstinového cukru
1 premium puding Pravá vanilka
ovocie na ozdobu (marhule, alebo maliny)
POSTUP:
1. Všetky suroviny na korpus zmiešame spolu a natlačíme do tortovej formy s priemerom 26cm.
2. Cesto formujeme tak, aby malo asi 2cm okraje po krajoch. Formu s cestom dáme do chladničky.
3. Ingrediencie na plnku dáme do väčšej misy a mixérom spojíme spolu do kompaktnej, bezhrudkovej zmesi.
4. Následne vyberieme korpus z chladničky, vylejeme doň plnku.
5. Navrch naukladáme ovocie a dáme do vyhriatej rúry piecť na 180´C 40 minút.
6. Po tomto čase rúru vypneme, ale koláč nevyberáme. Necháme ho „dojsť“ v rúre aspoň 3 hodiny, kľudne aj cez noc. Následne cheesecake vyberieme z rúry a dáme zachladiť do chladničky.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Na skok do kuchyne (27): Pirohy s kurkumou a bryndzou
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram