Celková čiastka
Zostávajúci čas
Viete komu sa v morskom svete hovorí Pinocchio? Naty Žúreková Štefková nám v seriáli Na skok do kuchyne prezradí recept z morskej ryby, ktorá má túto prezývku.
INGREDIENCIE:
3 plátky z mečúňa (1cm hrubé)
3 strúčiky cesnaku
400 ml passaty
1 hrsť čerstvých cherry paradajok
čerstvé oregáno
soľ, korenie
olivový olej
špagety al dente
POSTUP:
1. Ošúpeme si cesnak a prelisujeme ho cez lis. Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Mečúňové steaky si nakrájame na kocky s veľkosťou asi 1 cm.
2. Na panvicu si dáme olivový olej a hneď ešte zastudena pridáme cesnak.
3. Akonáhle sa začne cesnak smažiť, pridáme cherry paradajky a premiešame.
4. Pridáme nakrájaného mečúňa a restujeme ako mäso, aby sa mečúň zatiahol z každej strany.
5. Do panvice následne vlejeme passatu a necháme pár minút dusiť.
6. V prípade, že sme si pripravili zatiaľ cestoviny, do panvice k mečúňovi pridáme 2-3 PL škrobovej vody (biela pena na hladine) z cestovín. Posypeme čerstvým oregánom, dochutíme soľou a korením.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Na skok do kuchyne(26): Šafránové rizoto
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram