Celková čiastka
Zostávajúci čas
Trúfate si zájsť vo svojom kulinárskom umení až tak ďaleko, že si doslova upečiete vlastné müsli? My sme sa odvážili a výsledok vám prezradíme dnes popoludní v seriáli Na skok do kuchyne o 14:30.
INGREDIENCIE:
250 g viacdruhových vločiek
1/2 ČL mletej škorice
1/4 ČL vanilky
2 hrste strúhaného kokosu
3 hrste čokolády
2 hrste orechov (podľa chuti)
4 PL javorového sirupu
130 g teplej vody
50 g roztopeného masla
POSTUP:
1. V miske zmiešame vločky so škoricou a vanilkou.
2. V teplej vode rozmiešame sirup a roztopené maslo a zmes vlejeme do misky s vločkami.
3. Malý plech vystelieme papierom na pečenie a vločky rovnomerne doň rozostrieme. Vločky pečieme prvých 15 minút v rozohriatej rúre na 150´C. Medzitým si podrvíme orechy.
4. Následne vytiahneme plech z rúry, povrch posypeme kokosom a orechmi a zľahka premiešame a vložíme naspäť do rúry a pečieme ďalších 15 minút. Teplota 150´C ostáva.
5. Po upečení posypeme povrch müsli čokoládou. Vidličkou ju vmiešame do vločiek a müsli necháme úplne vychladnúť. Hotové müsli skladujeme v dóze.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka
Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram