TopTip

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Na skok do kuchyne (25): Domáci šalát z tresky

Šalát z tresky a biele rožky - to je pre mnohých ideálna predstava o raňajkách. Biele rožky však tentokrát vynecháme a pripravíme si domácu tresku. Presnejšie, predstaví nám ju Naty Žúreková Štefková.

INGREDIENCIE: (pre 4 osoby)

1 filet čerstvej tresky (cca 300 – 400g)

1 mrkvu

2 väčšie kyslé uhorky (zavárané)

1 stredne veľkú cibuľu

1 téglik kyslej smotany

1 – 2 PL plnotučnej horčice

2 bobkové listy

ocot podľa chuti

vodu z uhoriek

soľ podľa chuti

2 – 3 ks nového čierneho korenia

 

POSTUP:

1. Do vyššieho hrnca si napustíme vodu. Dáme do nej variť mrkvu s bobkovým listom, trochou soli a korením a varíme domäkka.

2. Ako sa varí mrkva, skontrolujeme si tresku, ak v nej nájdeme ešte nejaké kosti, odstránime ich.

3. Keď je mrkva mäkká, pridáme k nej filet a pár minút ešte varíme spolu.

4. Vodu z hrnca zlejeme, filet s mrkvou necháme chvíľu schladiť. Odstránime korenie a bobkový list.

5. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno. Uhorku si tiež nakrájame. Uľahčíme tak mixéru robotu a odvedie potom lepšiu prácu.

6. Do misky dáme uvarenú tresku s mrkvou, pridáme pripravenú cibuľu s uhorkou, pridáme kyslú smotanu s 1 PL horčice a rozmixujeme ponorným mixérom.

7. Premiešame lyžicou a ochutnáme. Podľa našej chute po lyžiciach pridávame ocot, soľ a horčicu. Pre vylepšenie chute prilejeme trochu uhorkovej vody.

8. Všetko premiešame a keď máme našu požadovanú slanosť a kyslosť, misku prekryjeme a dáme do chladničky na pár hodín, aby si chute spolu potriasli ruky a vytvorili ódu na domácu tresku.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies