Celková čiastka
Zostávajúci čas
Šalát z tresky a biele rožky - to je pre mnohých ideálna predstava o raňajkách. Biele rožky však tentokrát vynecháme a pripravíme si domácu tresku. Presnejšie, predstaví nám ju Naty Žúreková Štefková.
INGREDIENCIE: (pre 4 osoby)
1 filet čerstvej tresky (cca 300 – 400g)
1 mrkvu
2 väčšie kyslé uhorky (zavárané)
1 stredne veľkú cibuľu
1 téglik kyslej smotany
1 – 2 PL plnotučnej horčice
2 bobkové listy
ocot podľa chuti
vodu z uhoriek
soľ podľa chuti
2 – 3 ks nového čierneho korenia
POSTUP:
1. Do vyššieho hrnca si napustíme vodu. Dáme do nej variť mrkvu s bobkovým listom, trochou soli a korením a varíme domäkka.
2. Ako sa varí mrkva, skontrolujeme si tresku, ak v nej nájdeme ešte nejaké kosti, odstránime ich.
3. Keď je mrkva mäkká, pridáme k nej filet a pár minút ešte varíme spolu.
4. Vodu z hrnca zlejeme, filet s mrkvou necháme chvíľu schladiť. Odstránime korenie a bobkový list.
5. Cibuľu si očistíme, nakrájame nadrobno. Uhorku si tiež nakrájame. Uľahčíme tak mixéru robotu a odvedie potom lepšiu prácu.
6. Do misky dáme uvarenú tresku s mrkvou, pridáme pripravenú cibuľu s uhorkou, pridáme kyslú smotanu s 1 PL horčice a rozmixujeme ponorným mixérom.
7. Premiešame lyžicou a ochutnáme. Podľa našej chute po lyžiciach pridávame ocot, soľ a horčicu. Pre vylepšenie chute prilejeme trochu uhorkovej vody.
8. Všetko premiešame a keď máme našu požadovanú slanosť a kyslosť, misku prekryjeme a dáme do chladničky na pár hodín, aby si chute spolu potriasli ruky a vytvorili ódu na domácu tresku.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke
Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát
Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu
Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke
Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše
Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka
Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč
Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom
Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička
Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram