TopTip

Novinka
Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka k cestovinám

Na skok do kuchyne (24): Hríbová omáčka k cestovinám

Hríbová sezóna sa už pomaly ale isto začína. Ak sa chcete vopred inšpirovať ste na správnej adrese. V seriáli Na skok do kuchyne nám Naty predstavuje jej obľúbenú hríbovú omáčku.


INGREDIENCIE: (Pre 1 – 2 osoby potrebujeme)

1 hrsť čerstvých hríbov

200 ml smotany na šľahanie (môže byť aj na varenie)

2 vetvičky čerstvého tymiánu

1 – 2 strúčiky cesnaku

parmezán

ghee maslo

olivový olej

soľ

čierne mleté korenie

3 – 4 hrste obľúbených cestovín


POSTUP:

1. Dáme si variť vodu na cestoviny. Keď voda vrie, osolíme ju a pridáme cestoviny. Varíme do úrovne al dente. Pre koncom varenia cestovín si odoberieme z hladiny pár polievkových lyžíc vody, ktorú na záver pridáme do omáčky.

2. Kým sa nám varí voda na cestoviny, očistíme si hríby a nakrájame ich na plátky. V panvici rozohrejeme oriešok prepusteného masla ghee a olivového oleja. Pripravené hríby orestujeme na panvici.

3. Keď hríby trochu zmäknú, pridáme pretlačený cesnak, čerstvý tymián a zalejeme smotanou. Na miernom ohni redukujeme hustotu smotanu do nami požadovanej konzistencie.

4. Ku koncu redukovania tekutiny pridáme odloženú vodu z cestovín. Celú masu premiešame, aby sa chute správne prepojili.

5. Na záver pridáme najprv parmezán a čierne mleté korenie. V príprade potreby dosolíme.

6. Vsypeme čerstvo dovarené cestoviny, premiešame a podávame ešte horúce.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok so kuchyne (23): Východniarske džatky

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 21.06.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na jún: Aby sociálne siete vyzdvihovali solidaritu a rešpektovali druhých v ich odlišnostiach.
  • Úmysel KBS na jún: Nech sú prvoprijímajúci živo začlenení do života spoločenstiev našich farností.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
  • Za uzdravenie pre ocka Petra
  • Za obrátenie a duchovné uzdravenie manžela Pavla a za posilu vo viere a dôvere v Boha, ako aj za synov a ich rodiny. Mária
  • Za uzdravenie z duševnej choroby syna Juraja a dar živej viery a dobré vzťahy v celej širokej rodine. Mama
  • Za šťastnú operáciu pre babku Margitu. Eva
  • Za zázrak, odpustenie a zmierenie sa s mojím manželom a záchranu našej rodiny. Veronika
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.