aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Novinka

Tím pod vedením šéfkuchára Petra Kulhányho z Banskej Bystrice nám pripravil chutný, svieži, letný šalát z červenej šošovice s obilninou quinoa, bazalkou a mozarellou. Ak hľadáte zdravý a rýchly obed, čítajte ďalej. Táto porcia je pre 4 osoby.

 

INGREDIENCIE:

červená šošovica 100 g

obilnina quinoa 100 g

mladá cibuľka 1 ks

červená reďkovka 5 ks

červený ocot

tekvicový olej

prosciutto 4 plátky

mozzarella 4 ks

bazalka

baby špenát

soľ a korenie

POSTUP:

1. Šošovicu po hladinu zalejeme vriacou osolenou vodou a varíme 2-3 minúty. Odstavíme z ohňa, prikryjeme pokrývkou a necháme chvíľu postáť, nemala by stratiť červenú farbu.

2. Quinoa obilninu najprv prepláchnene horúcou vodou a potom varíme v osolenej vode cca 20 min.

3. Mladú cibuľku a reďkovku nakrájame na drobné kúsky a zamiešame s uvarenou červenou šošovicou a quinoa.

4. Dochutíme červeným octom, tekvicovým olejom, soľou, korením, baby špenátom a čerstvou bazalkou. Do plátku prosciutta zabalíme mozzarellu a rozukladáme na plechu (môžeme použiť papier na pečenie) pečieme cca 5 minút v rúre rozohriatej na 250° C. Servírujeme špolu s už pripraveným šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť:-)

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky