TopTip

Novinka
Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Každá gazdinka zatúži občas priniesť do svojej kuchyne niečo nové. Inšpirácia môže prísť aj od pána mäsiara priamo v obchode. Presne to sa stalo Naty Žúrekovej Štefkovej, ktorá nám dnes predstaví nečakane získaný chutný a rýchly recept.

INGREDIENCIE

750 g krkovičky

1 banánonú šalotku

1 hlavičku cesnaku

soľ, celú rascu

čerstvé bylinky

olivový olej

POSTUP:

1. Zapneme rúru na 250´C, aby sa stihla dostatočne vyhriať.

2. Mäso si nakrájame na 6 rovnako hrubých plátkov, cca 1 – 1,5 cm.  Banánovú šalotku si ošúpeme a nakrájame na kolieska. To isté urobíme aj s cesnakom.

3. Na dno pekáča dáme olej, mierne posolíme, pridáme aj celú rascu a naukladáme šalotku. Cesnakom nešetríme, dáme ho asi tretinu. Na tento základ pohodíme pár byliniek.

4. Takto predpripravený pekáč vyložíme prvou vrstvou mäsa. Mäso v pekáči zvrchu posolíme, opäť dáme rascu a druhú tretinu z cesnaku. Položíme druhú vrstvu. Opäť soľ, celá rasca, zostatok cesnaku a ešte bylinky.

5. Povrch prelejeme olejom a celý pekáč prikryjeme alobalom a Račianska krkovička môže ísť do rúry. V momente ako zatvoríme dvierka, teplotu stiahneme na 200´C. Mäso dostane tepelný šok, stiahne sa a vo finále bude správne šťavnaté.

6. Pečieme cca 30 – 35 minút. Následne odstránime alobal a ešte dopekáme 10 – 15 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 22.06.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na jún: Aby sociálne siete vyzdvihovali solidaritu a rešpektovali druhých v ich odlišnostiach.
  • Úmysel KBS na jún: Nech sú prvoprijímajúci živo začlenení do života spoločenstiev našich farností.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
  • Za súrodencov Peťka a Hanku a za ich rodičov Gabiku a Petra, aby im Boh dal silu toto všetko zvládnuť a aby ich požehnával na ceste životom. Martina
  • Za rodové uzdravenie koreňov našej rodiny a za rozmnoženie darov Božej milosti pre celú rodinu Novotnú. Iveta
  • Za zdravie a Božie požehnanie za moju sestru Máriu a jej rodinu. Sestra Valéria
  • Za Božie požehnanie pre mňa, moju mamu, moje sestry a za starkú. Renáta
  • Za urovnaný vzťah matky so synom a súrodencami. Stanislava
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.