TopTip

Novinka: Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Na skok do kuchyne (22): Varená jablková torta

Jedli ste už niekedy varenú jablkovú tortu? Ak sa teraz zamýšľate nad tým, čo to vlastne môže byť za dezert, tak skúste najskôr zájsť do komory a pozrieť sa či doma máte jablká. Ak áno, tak vyskúšajte tento recept od Naty Žúrekovej Štefkovej.

 

INGREDIENCIE:

1 kg jabĺk

4 dcl vody

6 PL trstinového cukru

2 balenia piškótov

2 balenia Zlatý klas

30 g horkej čokolády

 

Na mascarpone plnku potrebujeme:

500 g mascarpone

2 ks jogurtu Skyr biely

cukor (podľa našej chuti)

 

POSTUP:

1. Jablká ošúpeme a na hrubou strúhadle ich nastrúhame.

2. Do hrnca si dáme 2 dcl vody, cukor a nastrúhané jablká. Zapneme sporák a necháme chvíľu variť, len čo jablká trochu zmäknú.

3. Do misky si zatiaľ dáme ďalšie 2 dcl vody a rozmiešame v nej Zlaté klasy.

4. Keď jablká trochu zmäkli, za stáleho miešania vlejeme do nich pripravený Zlatý klas a miešame 2 minúty. Neprestávame pritom miešať.

5. Následne odstavíme jablkovú zmes z plameňa  a necháme vychladnúť.

6. V miske si zatiaľ veľmi jednoducho pripravíme plnku – zmiešame mascarpone a skyr do homogénnej zmesi. Cukor pridávame po lyžiciach a ochutnáme, úroveň sladkosti krému volíme podľa našej chute.

7. Do tortovej formy s priemerom 26 cm naukladáme na dno piškóty.

8. Polievkovou lyžicou nakôpkujeme polovicu krému na piškóty. Krém sa ťahšie rozotiera, kôpky sa ľahšie rozotrú do jednej vrstvy.

9. Na krém príde 1/4 jablkovej zmesi. Následne navrstvíme piškóty a opäť jablká. Takto poračujeme až sa nám minie jablková zmes. Prekryjeme ju poslednou vrstvou piškót. Na ne príde druhá polovica mascarpone krému. Teda mascarpone krém máme na spodu a navrchu torty.

10. Dokonalosť tohto dezertu korunujeme čokoládou. Tú si v miske nad parou roztopíme a lyžicou hala – bala pofŕkame po povrchu.

11. Hotovú tortu dáme do chladničky aspoň na 4 hodiny, najlepšie cez noc, vychladiť.

 

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

 

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (21): Račianska krkovička

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 24.05.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Evanjelizačný úmysel apoštolátu modlitby na máj: Aby veriaci laici uskutočňovali svoje osobitné poslanie tak, že budú tvorivo odpovedať na výzvy súčasného sveta.
  • Úmysel KBS na máj: Nech sa v našom živote, aj v živote farnosti i celej spoločnosti, prejaví naša mariánska zbožnosť.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.