aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Novinka

Na všetkom, čo nám príroda ponúka na konzumáciu je úžasná práve variácia dostupných potravín. Cuketové placky s tofu predstavuje Peter Kulhány.

 

INGREDIENCIE

cuketa 600g

kyslá smotana 150g

listový šalát 400g

tofu 400g

pohánková múka 200g

cherry paradajky

vajcia 4ks

cesnak 4 strúčiky

olej

 

POSTUP

Cesto na cuketové placky:

1. Nastrúhanú cuketu nasolíme, necháme odstáť a následne vyžmýkame.

2. Pridáme nastrúhané tofu, vajcia, pohánkovú múku, kyslú smotanu. Dochutíme soľou, korením a cesnakom. Všetko spolu premiešame.

3. Samostatné malé placky odpekáme na oleji z oboch strán.

4. Podávame na listovom šaláte s cherry paradajkami a jogurtovým dressingom.

 

Jogurtový dressing:

biely jogurt 200g

olivový olej 50ml

pažítka

soľ a korenie

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát