TopTip

Novinka
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
V dnešnej časti seriálu Na skok do kuchyne som zavítala do Ivanky pri Dunaji. Hostiteľka Beáta pre nás pripravila palacinky na slano so zeleninovo -mäsovou plnkou.


INGREDIENCIE:

palacinkové cesto:

  • 3 dcl mlieka
  • 1-2 vajíčka
  • hladká alebo špaldová múka
  • petržlenova vňať
  • jarná cibuľka ( zelená vňať)
  • soľ
  • olej/bravčová masť

plnka:


  • 1-2 jarné cibuľky
  • 2 kuracie mäso alebo morčacia šunka
  • 3-4 mrkvy
  • hrsť brokolice
  • 100g syr ( tavený syr,  nastrúhané  tofu, alebo parmezán)
  • provensálske  korenie, tymián
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • muškátový oriešok
  • soľ podľa potreby

 

POSTUP

Palacinky

1. Do misky si rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a rozšľaháme. Postupne pridávame múku. Sledujeme hustotu cesta.

2. Keď je cesto pekne liate, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú vňaťku z jarnej cibuľky a štipku soli.

3. Odporúčame nechať cesto odležať aspoň 10 minút, aby sme podporili jeho kompaktnosť.

4. Na panvici si pripravíme palacinky.

 

Plnka

1. Nakrájané mäso opražíme na oleji, alebo bravčovej masti spolu s vňaťkou z cibuľky. Okoreníme ho provensálskym korením a tymiánom.

2. Po chvíli pridáme mrkvu nadrobno nakrájanú, môžeme aj vňaťku a necháme pár minút dusiť.


 

3. Keď mäso pustí šťavu a mrkva zmäkne pridáme brokolicu, ktorú predtým namočíme do horúcej prevarenej vody, aby zmäkla.

4. Dusíme ďalších 7 minút. Na záver pridáme tavený syr.

6. Hotové palacinky naplníme plnkou, zložíme ich a navrch môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom. Pani Beátka odporúča pred servírovaním palacinky zapiecť v rúre a tanier ozdobiť napríklad čerstvou paradajkou a paprikou.


 

Milé gazdinky, verím, že vás recept od pani Beáty z Ivanky pri Dunaji zaujal. Ak chcete aj vy v seriáli Na skok do kuchyne predstaviť svoje obľúbené jedlo, napíšte na recepty@lumen.sk aký pokrm nám pripravíte a my k vám radi zavítame.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom


Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 22.06.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na jún: Aby sociálne siete vyzdvihovali solidaritu a rešpektovali druhých v ich odlišnostiach.
  • Úmysel KBS na jún: Nech sú prvoprijímajúci živo začlenení do života spoločenstiev našich farností.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
  • Za súrodencov Peťka a Hanku a za ich rodičov Gabiku a Petra, aby im Boh dal silu toto všetko zvládnuť a aby ich požehnával na ceste životom. Martina
  • Za rodové uzdravenie koreňov našej rodiny a za rozmnoženie darov Božej milosti pre celú rodinu Novotnú. Iveta
  • Za zdravie a Božie požehnanie za moju sestru Máriu a jej rodinu. Sestra Valéria
  • Za Božie požehnanie pre mňa, moju mamu, moje sestry a za starkú. Renáta
  • Za urovnaný vzťah matky so synom a súrodencami. Stanislava
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.