aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Novinka
V dnešnej časti seriálu Na skok do kuchyne som zavítala do Ivanky pri Dunaji. Hostiteľka Beáta pre nás pripravila palacinky na slano so zeleninovo -mäsovou plnkou.


INGREDIENCIE:

palacinkové cesto:

  • 3 dcl mlieka
  • 1-2 vajíčka
  • hladká alebo špaldová múka
  • petržlenova vňať
  • jarná cibuľka ( zelená vňať)
  • soľ
  • olej/bravčová masť

plnka:


  • 1-2 jarné cibuľky
  • 2 kuracie mäso alebo morčacia šunka
  • 3-4 mrkvy
  • hrsť brokolice
  • 100g syr ( tavený syr,  nastrúhané  tofu, alebo parmezán)
  • provensálske  korenie, tymián
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • muškátový oriešok
  • soľ podľa potreby

 

POSTUP

Palacinky

1. Do misky si rozbijeme vajíčka, pridáme mlieko a rozšľaháme. Postupne pridávame múku. Sledujeme hustotu cesta.

2. Keď je cesto pekne liate, pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a zelenú vňaťku z jarnej cibuľky a štipku soli.

3. Odporúčame nechať cesto odležať aspoň 10 minút, aby sme podporili jeho kompaktnosť.

4. Na panvici si pripravíme palacinky.

 

Plnka

1. Nakrájané mäso opražíme na oleji, alebo bravčovej masti spolu s vňaťkou z cibuľky. Okoreníme ho provensálskym korením a tymiánom.

2. Po chvíli pridáme mrkvu nadrobno nakrájanú, môžeme aj vňaťku a necháme pár minút dusiť.


 

3. Keď mäso pustí šťavu a mrkva zmäkne pridáme brokolicu, ktorú predtým namočíme do horúcej prevarenej vody, aby zmäkla.

4. Dusíme ďalších 7 minút. Na záver pridáme tavený syr.

6. Hotové palacinky naplníme plnkou, zložíme ich a navrch môžeme ozdobiť nastrúhaným syrom. Pani Beátka odporúča pred servírovaním palacinky zapiecť v rúre a tanier ozdobiť napríklad čerstvou paradajkou a paprikou.


 

Milé gazdinky, verím, že vás recept od pani Beáty z Ivanky pri Dunaji zaujal. Ak chcete aj vy v seriáli Na skok do kuchyne predstaviť svoje obľúbené jedlo, napíšte na recepty@lumen.sk aký pokrm nám pripravíte a my k vám radi zavítame.

Dobrú chuť!

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom