aktuality

Novinka | | Andrea Kundrová

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizoto

Novinka

Máte doma mrazený špenát? Je niekoľko možností, čo s ním. Jednu z nich nám v novej časti seriálu Na skok do kuchyne predstavuje Lenka z Malinova, ktorej asistuje dcéra Hanka.

INGREDIENCIE

5 PL olivový olej

1-2 strúčiky cesnaku

400g mrazený špenát

250g ryža

250ml šľahačková smotana

hobliny parmezánu

 

POSTUP:

1. Na oleji do zlatista opražíme nadrobno nakrájané strúčiky cesnaku.

2. Mrazený špenát pridáme k cesnaku a premiešavame postupne, kým sa špenát roztopí celý.

3. Ryžu uvaríme osobitne al dente a pridáme ju k špenátu.

4. Všetko dobre premiešame a na záver zjemníme šľahačkovou smotanou.

5. Privedieme do varu a celé povaríme ďalších 15 - 20 minút. Servírujeme s hoblinami parmezánu.

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom