TopTip

Z domova
Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Na skok do kuchyne (20): Podnikateľské rezne

Hovorí sa, že najlepšie učiteľky sú vlastné mamy a staré mamy. Redaktorka Mária Trubínyová  považuje svoju mamu za najlepšiu kuchárku a preto za ňou zašla, aby aj vám prezradila ich obľúbený rodinný recept na podnikateľské rezne.

INGREDIENCIE

8 plátkov bravčového karé bez kostí
500g balenie kuracej pečienky
údenú slaninu
1-2 stredne veľké cibule
bravčovú masť
soľ
čierne korenie
2 hrnčeky ryže
čínska kapusta

POSTUP:

1. Nakrájané plátky bravčového karé vyklepeme, osolíme, okoreníme a na panvici opražíme do zlatista.

2. Poukladáme ho do zapekacej misy, alebo do pekáča, pridáme výpek z panvice, trochu podlejeme vodou, zakryjeme alobalom a necháme v rúre dusiť približne pol hodinu.

3. Pečienkovú zmes pripravíme tak, že si nakrájame údenú slaninu na obdlžníky, dáme na panvicu trochu masti a slaninku opečieme do zlatista. Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu dusíme do polomäkka. Ak treba podlejeme vodou a nakoniec pridáme pečienky a dusíme tak, aby pečienky boli dobre udusené. Pečienku počas prípravy nesolíme, až pri servírovaní.

4. Uvaríme si ryžu, prípadne opekané zemiaky a všetko servírujeme tak, že najskôr dáme na tanier rezeň, naň dáme lyžicu pečienkovej zmesi. Dozdobíme zeleninou a ako prílohu môžeme ponúkať čínsku kapustu na tento nakrájanú.

 

Prečítajte si aj:

Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč

Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki

Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice

Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom

Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou

Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások

Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb

Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky

Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa

Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou

Na skok do kuchyne (11): Kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke

Na skok do kuchyne (12): Tofu šalát

Na skok do kuchyne (13): Cuketové placky s tofu

Na skok do kuchyne (14): Hovädzie plátky v pikantnej omáčke

Na skok do kuchyne (15): Domáce lokše

Na skok do kuchyne (16): Rybacia polievka

Na skok do kuchyne (17): Raňajkový koláč

Na skok do kuchyne (18): Tortila so šunkou, syrom a avokádom

Na skok do kuchyne (19): Špenátové rizito

Podobné články

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča

Vaše úmysly 22.06.2018

  • Milí poslucháči, svoje úmysly modlitieb nám posielajte emailom na umysel@lumen.sk
  • Všeobecný úmysel apoštolátu modlitby na jún: Aby sociálne siete vyzdvihovali solidaritu a rešpektovali druhých v ich odlišnostiach.
  • Úmysel KBS na jún: Nech sú prvoprijímajúci živo začlenení do života spoločenstiev našich farností.
  • Modlí sa o. Juraj Spuchľák, riaditeľ Rádia Lumen.
  • Za súrodencov Peťka a Hanku a za ich rodičov Gabiku a Petra, aby im Boh dal silu toto všetko zvládnuť a aby ich požehnával na ceste životom. Martina
  • Za rodové uzdravenie koreňov našej rodiny a za rozmnoženie darov Božej milosti pre celú rodinu Novotnú. Iveta
  • Za zdravie a Božie požehnanie za moju sestru Máriu a jej rodinu. Sestra Valéria
  • Za Božie požehnanie pre mňa, moju mamu, moje sestry a za starkú. Renáta
  • Za urovnaný vzťah matky so synom a súrodencami. Stanislava
Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.