Celková čiastka
Zostávajúci čas
Tento pokrm je ako stvorený pre toto ročné obdobie. Svojou farebnosťou totiž kuracie prsia v tekvicovo-petržlenovej omáčke s opekanými zemiakmi pripomínajú jessený kolorit prírody. Náš poslucháč Lukáš z Ivanky pri Dunaji nám predstaví potrebné ingrediencie.
INGREDIENCIE
1 hokaido tekvica
1 stredne veľká cibuľa
300 g kuracích pŕs
200 ml sojovej smotany
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
1 PL octu
300 g zemiakov
olivový olej
POSTUP
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, obalíme v mletej červenej paprike a pogrilujeme na panvici.
2. Hokaido tekvicu ošistíme a nakrájame ju na kocky. Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme tekvicu, osolíme, podlejeme trochu vodou a dusíme.
3. Na osobitnej panvici pogrilujeme kuracie mäso, ktoré vložíme k tekvici a spolu vsetko dusíme. Neskôr pridáme smotanu, petržlenovú vňať a dochutíme trochou octu.
4. Na úplný záver prisypeme ešte zvyšok vňaťky a už len krátko podusíme na vypnutom sporáku.
5. Zemiaky nakrájame na tenké kolieska, v osolenej vode predvaríme a následne opečieme na olivovom oleji.
Dobrú chuť!
Prečítajte si aj:
Na skok do kuchyne (1): Cuketový koláč
Na skok do kuchyne (2): Grécke Kritaraki
Na skok do kuchyne (3): Polievka z červenej šošovice
Na skok do kuchyne (4): Guľáš s kalamárom
Na skok do kuchyne (5): Palacinky so zeleninovo - mäsovou plnkou
Na skok do kuchyne (6): Ako si založiť kvások
Na skok do kuchyne (7): Ako si upiecť pšenično-ražný kvaskový chlieb
Na skok do kuchyne (8): Cvikla po burgundsky
Na skok do kuchyne (9): Šalát so šošovicou a obilninou quinoa
Na skok do kuchyne (10): Krémové rizoto so zelenou špargľou
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram