TopTip

NOVINKA vo vysielaní: Keď zasvätená osoba varí

NOVINKA vo vysielaní: Keď zasvätená osoba varí

Od nového roka 2022 štartuje na Lumene nová rubrika „Keď zasvätená osoba varí“. Prinesie rozhovory  s kňazmi, rehoľníkmi a rehoľnými sestričkami, ktorí sú v kuchyni ako doma.

Chýbať nebudú ani reportáže z prípravy rôznych chutných jedál. A my v tejto chvíli už vieme, čo vás čaká v pripravovaných reláciách nášho nového kulinárskeho seriálu.

Osvedčené recepty z Univerzitného pastoračného centra

V Banskobystrickej diecéze patrí k vychýreným kuchárom biskupský vikár pre školstvo a správca Univerzitného pastoračného centra (UPC) v Banskej Bystrici Martin Ďuračka. Otca Martina poznáte z utorkových ranných svätých omší na Rádiu LUMEN a je tiež pravidelným hosťom v relácii Vitaj doma, rodina. Vždy pred Vianocami varí v UPC kapustnicu pre študentov a priateľov. Tá tohtoročná sa vzhľadom na pandemickú situáciu niesla v komornom duchu, no aj tak bola vynikajúca.
Okrem mäsa a klobásy v kapustnici otca Martina Ďuračku nechýbali ani hríby a zemiaky. Celú reportáž si už čoskoro vypočujete aj v našom vysielaní.

Dekan Peter Staroštík sa v kuchyni pohyboval od detstva

Okrem receptov ponúkne náš nový kulinársky seriál aj zaujímavé rozhovory so zasvätenými osobami, ktoré vznikli počas varenia. Pokiaľ sa mäso urobilo, dekan Peter Staroštík z banskobystrickej katedrály prezradil, že v kuchyni bol "ako doma" už od detstva. Preto na svojej fare nemá problém s varením. V jednom z vydaní nášho kulinárskeho seriálu ponúkne praktický a rýchly recept na nedeľný obed. O tom, ako chutí by zrejme vedeli rozprávať nielen kňazi z Banskej Bystrice...

Počúvajte každý druhý utorok o 14:30

Zaujímavé recepty z cyklu „Keď zasvätená osoba varí“ budeme vysielať namiesto reprízových častí seriálu Na skok do kuchyne. To znamená, že tak ako doteraz sa vždy v utorok o 14:30 bude striedať s obľúbenou rubrikou Moja domácnosť, ktorá je určená pre domácich kutilov. Začíname už 18. januára!

 

ZOZNAM RECEPTOV:

PRVÝ RECEPT Z NÁŠHO KULINÁRSKEHO SERIÁLU: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka

Kňazi z košického UPC sa v kuchyni nestratia: Sen hladného študenta

Kde končia orechy z farskej záhrady: Salezián Vladimír Sopkanič pečie Baklavu

Keď zasvätená osoba varí (04): Kapustnica kňaza Martina Ďuračku chutí nielen na Vianoce

Dekan Jozef Pekár prezrádza svoj tip na bravčovú panenku

RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ

Kňaz Martin Ďuračka pečie veľkonočné jahniatko

Kňaz Miroslav Liška dokáže pripraviť kompletné obedové menu

Výkonný Sekretár KBS Ivan Ružička obľubuje taliansku kuchyňu

Ako kapucíni v obci Poniky získali za prichýlenie utečencov chutný boršč

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1170 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies