Celková čiastka
Zostávajúci čas
Od nového roka 2022 štartuje na Lumene nová rubrika „Keď zasvätená osoba varí“. Prinesie rozhovory s kňazmi, rehoľníkmi a rehoľnými sestričkami, ktorí sú v kuchyni ako doma.
Chýbať nebudú ani reportáže z prípravy rôznych chutných jedál. A my v tejto chvíli už vieme, čo vás čaká v pripravovaných reláciách nášho nového kulinárskeho seriálu.
Osvedčené recepty z Univerzitného pastoračného centra
V Banskobystrickej diecéze patrí k vychýreným kuchárom biskupský vikár pre školstvo a správca Univerzitného pastoračného centra (UPC) v Banskej Bystrici Martin Ďuračka. Otca Martina poznáte z utorkových ranných svätých omší na Rádiu LUMEN a je tiež pravidelným hosťom v relácii Vitaj doma, rodina. Vždy pred Vianocami varí v UPC kapustnicu pre študentov a priateľov. Tá tohtoročná sa vzhľadom na pandemickú situáciu niesla v komornom duchu, no aj tak bola vynikajúca.
Okrem mäsa a klobásy v kapustnici otca Martina Ďuračku nechýbali ani hríby a zemiaky. Celú reportáž si už čoskoro vypočujete aj v našom vysielaní.
Dekan Peter Staroštík sa v kuchyni pohyboval od detstva
Okrem receptov ponúkne náš nový kulinársky seriál aj zaujímavé rozhovory so zasvätenými osobami, ktoré vznikli počas varenia. Pokiaľ sa mäso urobilo, dekan Peter Staroštík z banskobystrickej katedrály prezradil, že v kuchyni bol "ako doma" už od detstva. Preto na svojej fare nemá problém s varením. V jednom z vydaní nášho kulinárskeho seriálu ponúkne praktický a rýchly recept na nedeľný obed. O tom, ako chutí by zrejme vedeli rozprávať nielen kňazi z Banskej Bystrice...
Počúvajte každý druhý utorok o 14:30
Zaujímavé recepty z cyklu „Keď zasvätená osoba varí“ budeme vysielať namiesto reprízových častí seriálu Na skok do kuchyne. To znamená, že tak ako doteraz sa vždy v utorok o 14:30 bude striedať s obľúbenou rubrikou Moja domácnosť, ktorá je určená pre domácich kutilov. Začíname už 18. januára!
ZOZNAM RECEPTOV:
PRVÝ RECEPT Z NÁŠHO KULINÁRSKEHO SERIÁLU: Mäso na cibuli dekana Petra Staroštíka
Kňazi z košického UPC sa v kuchyni nestratia: Sen hladného študenta
Kde končia orechy z farskej záhrady: Salezián Vladimír Sopkanič pečie Baklavu
Keď zasvätená osoba varí (04): Kapustnica kňaza Martina Ďuračku chutí nielen na Vianoce
Dekan Jozef Pekár prezrádza svoj tip na bravčovú panenku
RECEPT: Ako chutí pečený losos s pyré zo špenátu od Ladislava Csontosa SJ
Kňaz Martin Ďuračka pečie veľkonočné jahniatko
Kňaz Miroslav Liška dokáže pripraviť kompletné obedové menu
Výkonný Sekretár KBS Ivan Ružička obľubuje taliansku kuchyňu
Ako kapucíni v obci Poniky získali za prichýlenie utečencov chutný boršč
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram