TopTip

Živý, či umelý? Kapor alebo filé? Aké budú naše Vianoce?

Živý, či umelý? Kapor alebo filé? Aké budú naše Vianoce?

Živý stromček krásne vonia, umelý je zase praktický. Kapor patrí k Vianociam, no chutia nám aj iné ryby. Takto vyzerajú Vianoce lumeňákov. 

Rádio LUMEN funguje aj vďaka ľuďom, ktorí pracujú v úzadí a za mikrofónom sa neobjavujú. Zistili sme za vás, ako vyzerajú Vianoce týchto lumeňákov.

Opýtali sme sa: Máte doma živý, alebo umelý vianočný stromček? Preferujete kapra na štedrovečernom stole, alebo iný pokrm?

Zuzana Szakácsová (výkonná riaditeľka): U nás sa to striedalo, raz sme mali umelý, raz živý. Teraz si chceme kúpiť stromček v kvetináči, aby sme mohli mať stále živý. Po Vianociach ho dáme na dvor, bude nám rásť a potom o rok bude opäť krajší a väčší. Ako rodina budeme sami doma len po druhý raz a robíme kapra a deťom rybie prsty, lebo kapor má veľa kostí a deti sú ešte malé. Na zabíjanie kapra sme už asi veľmi jemnocitní, takže ho kupujeme v spracovanej podobe.

Andrea Poláčková (PR manažérka): Boli časy, keď sme mali aj živý stromček, teraz však preferujeme umelý. Asi hlavne preto, že je to praktické. Kapor, alebo iná chutná ryba jednoznačne patrí na náš štedrovečerný stôl, no živého kapra nekupujeme. Už si ho kúpime v upravenej podobe. 

Marek Mačica (marketing): Dnes je to už umelý stromček a dôvody sú hlavne praktické. A ak hovoríme o kaprovi, myslím si, že sú aj chutnejšie ryby. Napríklad tento rok sme si zadovážili z chovnej stanice Sumčeka afrického. Na druhej strane jeho nevýhodou oproti kaprovi je trochu vyššia cena. 

Jakub Akurátny (hudobný redaktor, marketing): U nás doma plánujeme živý stromček, ale priznám sa, ešte nie sme v tejto veci na 100% rozhodnutí. Zrejme zvíťazí tradícia - z detstva sa mi Vianoce spájajú so živým stromčekom. A samozrejme nemôže chýbať kapor - podkovičky. 

Daniela Mešková (ekonómka): Už tretí rok máme doma živý vianočný stromček, takže pokračujeme v tom ďalej. Ide hlavne o tú peknú vôňu. A čo sa týka ryby, ešte stále máme malé deti, takže uprednostňujeme rybie filé bez kostí.

Ľudmila Lichvárová (sekretariát): Keď som bývala na dedine, tak sme mali živý stromček, teraz už máme umelý. Môj manžel bol z domu zvyknutý, že mali živého kapra, ktorého potom otec zabil. U nás ho však nemá kto zabiť, takže uprednostňujeme kúpu mrazeného už spracovaného kapra, ja kupujem filé a dcére chutí losos, lebo nemá kosti.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 4630 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

4 dni

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies