Celková čiastka
Zostávajúci čas
Biskupský vikár pre školstvo banskobystrickej diecézy a duchovný správca UPC v Banskej Bystrici Martin Ďuračka nám v rubrike Keď zasvätená osoba varí ukázal svoje kuchárske zručnosti už viackrát. Tento raz nám dal tip na výborné lasagne s boloňskou omáčkou. Vypočujte si rubriku Keď zasvätená osoba varí ešte raz v podcaste a vyskúšajte tento recept aj doma. Dobrú chuť!
RECEPT NA LASAGNE S BOLOŇSKOU OMÁČKOU
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr si pripravíme boloňskú omáčku. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, cibuľu, zeler a mrkvu. Potom pridáme mleté mäso, a keď sa zatiahne, podlejeme ho vínom. Keď sa alkohol odparí, pridáme nakrájané paradajky alebo paradajkové pyré a pomaly dusíme cca 2 hodiny. Priebežne miešame a podlievame zeleninovým vývarom alebo vodou. Omáčku osolíme až na záver.
Na bešamelovú omáčku dáme rozpustiť v hrnci maslo, opražíme na ňom dozlatista hladkú múku a postupne prilievame mlieko. Všetko dobre rozmiešame, aby sa nespravili hrudky. Kým omáčka zhustne, osolíme ju a dochutíme nastrúhaným muškátovým orieškom.
Plech vymažeme maslom, nalejeme prvú vrstvu bešamelovej omáčky a boloňskej omáčky. Poukladáme na ňu pláty lasagní, pridáme bešamelovú omáčku, boloňskú omáčku a husto posypeme nastrúhaným parmezánom. Takto urobíme tri alebo štyri vrstvy. Na vrchnú vrstvu cestovín dáme boloňskú omáčku, plátky masla a posypeme parmezánom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 170 stupňov na približne 40 minút.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram