TopTip

Vincentín Pavol Noga urobí studenú a chutnú paradajkovú polievku

Vincentín Pavol Noga urobí studenú a chutnú paradajkovú polievku

Nepatríte medzi hviezdy v kuchyni? S našim receptom zo seriálu Keď zasvätená osoba varí aj tak zažiarite. SALMORECHO si spravíte za 15 minút a prekvapí skvelou chuťou. 

V horúcich letných dňoch neosviežia len zmrzliny, limonády či ovocné šaláty. Vynikajúca je aj studená paradajková polievka. Tento recept si priniesol zo Španielska vincentín páter Pavol Noga, ktorý je rektorom Kostola sv. Alžbety v Banskej Bystrici. Ide o veľmi chutné jedlo, ktoré pripravíte do štvrť hodinky. Presvedčila sa o tom Jana Ondrejková.

ŠPANIELSKA STUDENÁ PARADAJKOVÁ POLIEVKA

(pripravuje vincentín p. Pavol Noga)

Potrebujeme: paradajky (6-7 kusov väčších)

Staršie biele rožky alebo žemle (3-4 kusy)

3 strúčiky cesnaku (môže byť viac aj menej, podľa Vašej chuti)

4 PL Olivový olej

2 PL Balzamikový ocot

Soľ

Na ozdobu – olivový olej a na tvrdo uvarené vajíčko nakrájané na mesiačiky

POSTUP:

Paradajky obaríme a ošúpeme, zbavíme ich aj toho tvrdého zeleného stredu. Nakrájame, dáme do mixéra a zmixujeme do hladka spolu s cesnakom. Potom pridáme natrhané suché pečivo – ak chcete hustejšiu polievku, dáte ho viac. Opäť rozmixujte do krémova. Na záver pridajte olivový olej, balzamikový ocot, dochuťte soľou a opäť rozmixujte.

Polievku vylejte do misy alebo rovno naberte do misiek a dajte na chvíľu do chladničky. Potom do každej porcie dajte kúsok vajíčka a pokvapkajte ju olivovým olejom.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 4701 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies