TopTip

Tip na sviatočný obed: Rezne rehoľnej sestry Márie

Tip na sviatočný obed: Rezne rehoľnej sestry Márie

Spolu so sestrou Máriou Vyžinkárovou z košickej komunity školských sestier sv. Františka si pripravíme v našom kulinárskom špeciáli bravčové rezne v náleve.

Nedajte sa pomýliť názvom rezne, pretože ide o sviatočné jedlo, príprave ktorého je potrebné venovať dostatok času. Ale výsledok stojí za to, najmä ak k rezňom pripravíte ako prílohu zemiakové pyré a k tomu mrkvovo-jablkový šalát. Sestru Máriu v ich kuchyni navštívila redaktorka Mária Čigášová.

Bravčové rezne v náleve

Budeme potrebovať:

Asi 8 plátkov naklepaných bravčových rezňov

Nálev:

4 celá vajcia rozšľahať (môže byť aj viac)

1 malá lyžička soli

1 malá lyžička mletého korenia

1 malá lyžička mletej papriky

1 malá lyžička vegety

1 malá lyžička horčice

1 malá lyžička kečupu

½  malej lyžičky kari korenia

2 strúčiky cesnaku (roztlačiť)

2-3 polievkové lyžice maizeny (alebo hladkej múky)

Postup:

Naklepané plátky bravčového mäsa namáčať v nálevovej zmesi a ukladať do sklenenej misy, alebo do nerezovej nádoby. Zvyšnou zmesou zaliať a nechať stáť 24 hodín. Potom na panvici opražiť každý jeden plátok na horúcom oleji a upražiť do mäkka.

Upražené rezne poukladať do nádoby a dať do vyhriatej rúry na 1 hodinu, podliať polievkovým vývarom . Nie je potrebné ich prekladať.

Hotové rezne v náleve podávame s pečenými zemiakmi alebo s hranolkami prípadne so zemiakovým pyré.

Obloha: môže byť šalát alebo  uhorky či jablkovo- mrkvový šalát.

Dobrú chuť!

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 4701 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies