TopTip

Štyri chody kňaza Ladislava Zajaca z Tužiny

Štyri chody kňaza Ladislava Zajaca z Tužiny

Dnes máme pre vás tip na skvelý nedeľný obed. Bude pozostávať zo štyroch chodov. Takto vie pohostiť svojich spolubratov kňazov pán farár Ladislav Zajac z Tužiny. Pre recepty sa za ním vybrala Jana Ondrejková.

RECEPTY PÁNA FARÁRA LADISLAVA ZAJACA Z TUŽINY

FALOŠNÉ TIRAMISU

Potrebujeme: 3 x 100 g dlhých piškót

                        3 veľké 375-gramové pochúťkové smotany

                        2x 250 g Mascarpone

                        Káva s ovocným likérom (Amaretto)

                        3x 4 PL kryštálového cukru

                        Granko, škoricový cukor, vanilkový cukor, škorica

Postup: Uvaríme silnú kávu, nalejeme ju spolu s kalíškom Amaretta do misky. Do tejto kávy namáčame jednou stranou piškóty, ktoré ukladáme do Jenského misy. Keď je dno pokryté piškótami, nanesieme na ne prvú vrstvu krému, ktorý pripravíme zmiešaním jednej smotany s jedným Mascarpone so štyrmi lyžicami kryštálového cukru a Grankom. Potom na kríž poukladáme druhú vrstvu piškót namočených v káve a na ňu dáme druhú vrstvu krému zo smotany, Mascarpone, kryštálového a škoricového cukru. Opäť namočíme piškóty do kávy a poukladáme na krém a na ne navrstvíme smotanu zmiešanú s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Dezert na vrchu posypeme mletou škoricou a dáme do chladničky stuhnúť.

 

Predjedlo – slaninové vežičky s vajíčkom

Potrebujeme: biely sendvičový chlieb

                        Plátky údenej slaniny

                        Vajíčka

                        Petržlenová vňať, vegeta

                        Plech na mafiny

 

Postup: Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Na spodok dáme striedku sendvičového chleba vykrojenú do kruhu tak, aby pokryl dno košíčka. Okolo chleba naukladáme do kruhu plátky slaniny tak, aby vytvorili takú vežičku. Dovnútra vyklepneme surové vajíčko a na vrch pridáme trochu vegety a nasekanú petržlenovú vňať. Dáme do rúry zapiecť.

 

FARSKÁ MARINÁDA NA MÄSO

Na 1 kg mäsa potrebujeme: 3 vajíčka

                                               3 strúčiky cesnaku (môže byť aj viac)

                                               2-3 ČL plnotučnej horčice

                                               1 ČL soli

1 ČL mletého čierneho korenia

2 ČL sladkej červenej papriky

2 ČL worčestrovej omáčky

2 ČL sójovej omáčky

Trochu olivového oleja

Všetky suroviny treba vyšľahať, do tejto marinády môžeme naložiť akékoľvek mäso. V dobre uzavretej nádobe uloženej v chladničke vydrží takto naložené mäso jeden mesiac.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1509 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies