Celková čiastka
Zostávajúci čas
Dnes máme pre vás tip na skvelý nedeľný obed. Bude pozostávať zo štyroch chodov. Takto vie pohostiť svojich spolubratov kňazov pán farár Ladislav Zajac z Tužiny. Pre recepty sa za ním vybrala Jana Ondrejková.
RECEPTY PÁNA FARÁRA LADISLAVA ZAJACA Z TUŽINY
FALOŠNÉ TIRAMISU
Potrebujeme: 3 x 100 g dlhých piškót
3 veľké 375-gramové pochúťkové smotany
2x 250 g Mascarpone
Káva s ovocným likérom (Amaretto)
3x 4 PL kryštálového cukru
Granko, škoricový cukor, vanilkový cukor, škorica
Postup: Uvaríme silnú kávu, nalejeme ju spolu s kalíškom Amaretta do misky. Do tejto kávy namáčame jednou stranou piškóty, ktoré ukladáme do Jenského misy. Keď je dno pokryté piškótami, nanesieme na ne prvú vrstvu krému, ktorý pripravíme zmiešaním jednej smotany s jedným Mascarpone so štyrmi lyžicami kryštálového cukru a Grankom. Potom na kríž poukladáme druhú vrstvu piškót namočených v káve a na ňu dáme druhú vrstvu krému zo smotany, Mascarpone, kryštálového a škoricového cukru. Opäť namočíme piškóty do kávy a poukladáme na krém a na ne navrstvíme smotanu zmiešanú s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Dezert na vrchu posypeme mletou škoricou a dáme do chladničky stuhnúť.
Predjedlo – slaninové vežičky s vajíčkom
Potrebujeme: biely sendvičový chlieb
Plátky údenej slaniny
Vajíčka
Petržlenová vňať, vegeta
Plech na mafiny
Postup: Plech na mafiny vystelieme papierovými košíčkami. Na spodok dáme striedku sendvičového chleba vykrojenú do kruhu tak, aby pokryl dno košíčka. Okolo chleba naukladáme do kruhu plátky slaniny tak, aby vytvorili takú vežičku. Dovnútra vyklepneme surové vajíčko a na vrch pridáme trochu vegety a nasekanú petržlenovú vňať. Dáme do rúry zapiecť.
FARSKÁ MARINÁDA NA MÄSO
Na 1 kg mäsa potrebujeme: 3 vajíčka
3 strúčiky cesnaku (môže byť aj viac)
2-3 ČL plnotučnej horčice
1 ČL soli
1 ČL mletého čierneho korenia
2 ČL sladkej červenej papriky
2 ČL worčestrovej omáčky
2 ČL sójovej omáčky
Trochu olivového oleja
Všetky suroviny treba vyšľahať, do tejto marinády môžeme naložiť akékoľvek mäso. V dobre uzavretej nádobe uloženej v chladničke vydrží takto naložené mäso jeden mesiac.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram