TopTip

Sestra Katarína: Varenie môže byť rýchle aj chutné

Sestra Katarína: Varenie môže byť rýchle aj chutné

Aj rýchle a jednoduché jedlá môžu byť chutné a dobre zasýtia. Dôkazom je melencová polievka od sestry Kataríny Števicovej zo Spoločnosti dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul.

Základný recept môže slúžiť ako pôstna verzia. Ak doplníte hríby a klobásu, dostanete naozaj výdatné jedlo. Čo všetko budeme potrebovať, zistila Jana Ondrejková.

RECEPT NA MELENCOVÚ POLIEVKU

Potrebujeme: - olej na zápražku

  • 1 PL hladkej múky na zápražku
  • 1 ČL mletej sladkej papriky
  • Celá rasca medzi prsty
  • Cesnak
  • Soľ
  • Zemiaky
  • 1 vajce a hrubá múka na mrveničku

Postup: V hrnci zohrejeme olej, pridáme hladkú múku a spravíme hnedkastú zápražku. Pridáme rozpučený cesnak (4-6 strúčikov, ako Vám chutí), mletú papriku a rascu. Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, osolíme a necháme variť. Pripravíme si mrveničku z vajíčka a hrubej múku. Ak je cesto veľmi tuhé, môžete ho zriediť troškou vody. Cesto by malo mať takú konzistenciu, aby sa dalo narajbať/nastrúhať. Hotovú mrveničku necháme trochu preschnúť. Do polievky ju pridáme tesne pred odstavením, uvarí sa veľmi rýchlo. K polievke môžeme podávať čerstvý chlieb.

Podobné články

Počúvajte naživo

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio LUMEN klub

Pre zlepšenie kvality našich stránok používame cookies. Tým, že pokračujete v prehliadaní stránok bez zmeny nastavenia vášho prehliadača súhlasíte s ich používaním. Viacej o používaní súborov cookies.