Celková čiastka
Zostávajúci čas
Aj rýchle a jednoduché jedlá môžu byť chutné a dobre zasýtia. Dôkazom je melencová polievka od sestry Kataríny Števicovej zo Spoločnosti dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul.
Základný recept môže slúžiť ako pôstna verzia. Ak doplníte hríby a klobásu, dostanete naozaj výdatné jedlo. Čo všetko budeme potrebovať, zistila Jana Ondrejková.
RECEPT NA MELENCOVÚ POLIEVKU
Potrebujeme: - olej na zápražku
Postup: V hrnci zohrejeme olej, pridáme hladkú múku a spravíme hnedkastú zápražku. Pridáme rozpučený cesnak (4-6 strúčikov, ako Vám chutí), mletú papriku a rascu. Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, osolíme a necháme variť. Pripravíme si mrveničku z vajíčka a hrubej múku. Ak je cesto veľmi tuhé, môžete ho zriediť troškou vody. Cesto by malo mať takú konzistenciu, aby sa dalo narajbať/nastrúhať. Hotovú mrveničku necháme trochu preschnúť. Do polievky ju pridáme tesne pred odstavením, uvarí sa veľmi rýchlo. K polievke môžeme podávať čerstvý chlieb.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram