Celková čiastka
Zostávajúci čas
V našom seriáli Keď zasvätená osoba varí sme vám nedávno predstavili kňaza, ktorý vám pripraví kompletné obedové menu. Ak máte radi čínsku kuchyňu, náš nový recept by ste si mali vyskúšať!
Čo dnes podávame?
Predjedlo: solená surová ryba (čerstvý pstruh lososový) s feniklovým šalátom
Polievka z tekvice hokkaido s opraženými tekvicovými semiačkami a tekvicovým olejom
Kuracie mäso na sečuánsky spôsob a bravčové mäso so zeleninou s jasmínovou ryžou
RECEPT NA PREDJEDLO
Feniklový šalát: potrebujeme rímsky šalát (môže byť aj hlávkový), fenikel, mladú surovú cuketu, pomaranč – všetko nakrájame a zľahka premiešame. Dochutíme soľou (ak máte himalájsku, použite tú) a olivovým olejom. Kto chce, môže si pridať aj ocot.
Čerstvého lososa alebo pstruha osolíme a posypeme trochou cukru a takto ho necháme v chladničke odležať 24 až 48 hodín, potom ho krájame na tenké plátky a ukladáme na šalát.
K predjedlu podávame hrianku opečenú na troške oleja a potretú cesnakom.
RECEPT NA TEKVICOVÚ POLIEVKU
Očistenú a nakrájanú tekvicu hokkaido dáme variť do vriacej vody s trochou vegety a kurkumy. Keď je mäkká, rozmixujeme ju ponorným mixérom. Dochutíme chilli olejom. Ak je riedka, môžeme ju zahustiť jemným zemiakovým škrobom. Hotovú polievku nalejeme do taniera a dozdobíme pár kvapkami tekvicového oleja a opraženými tekvicovými semiačkami.
RECEPTY NA PRÍPRAVU MÄSA
Mäso z horných kuracích stehien a bravčové si nakrájame a dáme ho do pácu, ktorý pripravíme z rozšľahaného vajíčka s trochou jemného zemiakového škrobu, soli a nejakého čínskeho korenia. Necháme ho dve až tri hodiny odležať. Potom ho sprudka opražíme v rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme.
Na panvicu dáme trochu repkového oleja, keď sa zohreje, prudko na ňom popražíme nakrájaný cesnak a nakrájaný zázvor, kto chce, môže pridať aj feferónku. Potom pridáme nakrájaný pór, šampiňóny, sezamový olej, nakrájanú zelenú a žltú papriku a mrkvu na kolieska a podusíme. K zelenine dáme opražené kuracie mäso, sójovú omáčku, sladkú chilli omáčku, prípadne aj teriyaki omáčku. Dochutíme ešte trstinovým cukrom a ryžovým octom a na záver zahustíme jemným zemiakovým škrobom rozpusteným vo vode.
Podobným spôsobom pripravíme aj zeleninu k bravčovému mäsu. Na panvicu dáme repkový olej, keď je horúci, opražíme na ňom šalotku, pridáme mäso, nakrájanú červenú kápiu a krátko a prudko opražíme. Potom pridáme šalát pak choi, bambusové výhonky a klíčky a brokolicu. Dochutíme ustricovou, sójovou a sladkou chilli omáčkou. Pridáme trstinový cukor, necháme ho skaramelizovať a potom ešte ryžový ocot. Na záver zahustíme jemným zemiakovým škrobom rozpusteným vo vode a popražíme s trochou vody.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram