Rehoľná sestra Stellamaris nás vezme do Kamerunu, kde si jeho obyvatelia vedia pochutiť na všetkom čo má nohy a čo sa hýbe.
Sestra Stellamaris z Kongregácie sestier Božského Vykupiteľa v Bratislave nám ponúkne recept na kuracie mäso na arašidovej omáčke s ryžou. V Bratislave nahrával redaktor Ľudovít Malík.
POSTUP PRÍPRAVY:
Suroviny:
- arašidové maslo
- kuracie prsia, množstvo podľa chute
- ryža, množstvo podľa chute
- cibuľa
- soľ
- čierne korenie
- slepačí bujón
Postup:
Očistené a narezané kuracie mäso si orestujeme na cibuľke, podlejeme vodou a necháme udusiť. V samostatnom hrnci si uvaríme ryžu podľa vlastného výberu a chuti.
Príprava arašidovej omáčky:
Do hrnca dáme 1 liter vody a začneme ju zohrievať. Pridáme asi 3 polievkové lyžice arašidového masla, ktoré postupne rozmiešame vo vode. Po rozmiešaní arašidového masla a pridaní slepačieho bujónu, varíme omáčku 5 až 10 minút. Následne pripravenú omáčku vlejeme do hrnca s kuracím mäsom, necháme prejsť varom a jedlo je hotové.