TopTip

Redaktor Pavol Jurčaga: Nestratí sa ani v kuchyni

Redaktor Pavol Jurčaga: Nestratí sa ani v kuchyni

Náš kolega otec Pavol Jurčaga z náboženskej redakcie nemá veľa času, aby mohol variť či vypekať koláče. Kvôli našej rubrike „Keď zasvätená osoba varí“ však urobil výnimku a pripravil jednoduché, no veľmi chutné jedlo.

Vypočujte si recept na našom podcaste:

Bravčové (kuracie) rezne v marináde

Pripravíme si marinádu, recept je tak na 1 – 1,5kg mäsa:

Rozbijeme 3-4 vajcia, pridáme 2-3 polievkové lyžice oleja, 2 polievkové lyžice kečupu, 2-3 strúčiky rozpučeného cesnaku, štipku kari, po čajovej lyžičke:

soľ

mleté čierne korenie

horčica

worchesterská omáčka

vegeta

majorán

červená paprika

Všetko spolu dobre premiešame, aby boli vajíčka riadne rozšľahané a postupne do marinády namočíme všetko mäso nakrájané na rezne – môže to byť bravčová panenka, bravčové karé alebo aj kuracie prsia. Mäso marinujeme minimálne z večera do rána, najlepšie 2-3 dni. Potom ho na panvici na oleji opražíme. Podávame s dusenou ryžou alebo hranolkami a so zeleninovým šalátom.

Podobné články

Počúvajte naživo

Dodajte energiu našim vysielačom
Dodajte energiu našim vysielačom
Vyzbieraných je 1744 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

3 dni

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.
    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies