TopTip

Redaktor Pavol Jurčaga: Nestratí sa ani v kuchyni

Redaktor Pavol Jurčaga: Nestratí sa ani v kuchyni

Náš kolega otec Pavol Jurčaga z náboženskej redakcie nemá veľa času, aby mohol variť či vypekať koláče. Kvôli našej rubrike „Keď zasvätená osoba varí“ však urobil výnimku a pripravil jednoduché, no veľmi chutné jedlo.

Vypočujte si recept na našom podcaste:

Bravčové (kuracie) rezne v marináde

Pripravíme si marinádu, recept je tak na 1 – 1,5kg mäsa:

Rozbijeme 3-4 vajcia, pridáme 2-3 polievkové lyžice oleja, 2 polievkové lyžice kečupu, 2-3 strúčiky rozpučeného cesnaku, štipku kari, po čajovej lyžičke:

soľ

mleté čierne korenie

horčica

worchesterská omáčka

vegeta

majorán

červená paprika

Všetko spolu dobre premiešame, aby boli vajíčka riadne rozšľahané a postupne do marinády namočíme všetko mäso nakrájané na rezne – môže to byť bravčová panenka, bravčové karé alebo aj kuracie prsia. Mäso marinujeme minimálne z večera do rána, najlepšie 2-3 dni. Potom ho na panvici na oleji opražíme. Podávame s dusenou ryžou alebo hranolkami a so zeleninovým šalátom.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 3729 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

10 dní

Aktuálny program

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies