Celková čiastka
Zostávajúci čas
V rozhovore o varení sme sa zastavili v komunite jezuitov na Panskej ulici v Bratislave. Našim hostiteľom je páter Ladislav Csontos, ktorý pripravuje zapekaný kaleráb s mletým mäsom.
Pri nakrúcaní našej rubriky, Keď zasvätená osoba varí, objavíme nielen zaujímavé recepty a výnimočných kuchárov, ale často sa dostaneme do veľmi prajného prostredia. A medzi takéto prostredia patria aj rôzne rehoľné komunity. Nášmu redaktorovi Ľudovítovi Malíkovi, sa podarilo po druhý raz navštíviť komunitu jezuitov na Panskej ulici v Bratislave. V oboch prípadoch bol hlavným hostiteľom a kuchárom známy jezuitský páter Ladislav Csontos a z tejto návštevy mal nielen kulinársky zážitok, ale aj zážitok spoločenstva jezuitských spolubratov.
Recept na zapekaný kaleráb s mletým mäsom
Ingrediencie:
Postup:
Kaleráby očistíme a narežeme na asi centimeter hrubé kolieska. Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, majoránkou a rascou, ďalej pridáme nadrobno narezanú cibuľu a jedno vajíčko. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Na plech dáme papier na pečenie a jemne pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme kolieska kalerábu na ktoré pridáme zmes mletého bravčového mäsa. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 50 minút. Pred koncom môžeme kaleráb odkryť a nechať zapiecť. Podávame s hlávkovým šalátom v klasickom sladkokyslom náleve.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram