TopTip

RECEPT: Ladislav Csontos pripravuje zapekaný kaleráb s mletým mäsom

RECEPT: Ladislav Csontos pripravuje zapekaný kaleráb s mletým mäsom

V rozhovore o varení sme sa zastavili v komunite jezuitov na Panskej ulici v Bratislave. Našim hostiteľom je páter Ladislav Csontos, ktorý pripravuje zapekaný kaleráb s mletým mäsom.

Pri nakrúcaní našej rubriky, Keď zasvätená osoba varí, objavíme nielen zaujímavé recepty a výnimočných kuchárov, ale často sa dostaneme do veľmi prajného prostredia. A medzi takéto prostredia patria aj rôzne rehoľné komunity. Nášmu redaktorovi Ľudovítovi Malíkovi, sa podarilo po druhý raz navštíviť komunitu jezuitov na Panskej ulici v Bratislave. V oboch prípadoch bol hlavným hostiteľom a kuchárom známy jezuitský páter Ladislav Csontos a z tejto návštevy mal nielen kulinársky zážitok, ale aj zážitok spoločenstva jezuitských spolubratov.

Recept na zapekaný kaleráb s mletým mäsom

Ingrediencie:

  • kaleráby
  • mleté bravčové mäso
  • vajce
  • cibuľa
  • lyžička soli
  • lyžička rasce
  • 2 lyžičky drveného majoránu
  • olej

Postup:

Kaleráby očistíme a narežeme na asi centimeter hrubé kolieska. Mleté bravčové mäso ochutíme soľou, majoránkou a rascou, ďalej pridáme nadrobno narezanú cibuľu a jedno vajíčko. Premiešame a necháme 10 minút postáť. Na plech dáme papier na pečenie a jemne pokvapkáme olejom. Na papier poukladáme kolieska kalerábu na ktoré pridáme zmes mletého bravčového mäsa. Zakryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 50 minút. Pred koncom môžeme kaleráb odkryť a nechať zapiecť. Podávame s hlávkovým šalátom v klasickom sladkokyslom náleve.

Podobné články

Počúvajte naživo

Potrebujeme vás!
Potrebujeme vás!
Vyzbieraných je 4701 €

Celková čiastka

6000 €

Zostávajúci čas

11 dní

Aktuálny program

    Na tento deň zatiaľ nie je vytvorený programový plán.

počasie

Počasie podľa
P. Jurčoviča
Darujte 2% Podporte vaše rádio Chcem byť patrónom Rádia Lumen

Táto stránka používa cookies

Súbory cookie používame na zhromažďovanie a analýzu informácií o výkone a používaní stránok, na poskytovanie funkcií sociálnych médií a na vylepšenie a prispôsobenie obsahu a reklám. Viac o cookies