Celková čiastka
Zostávajúci čas
S redakčným mikrofónom sme zašli za katolíckym kňazom a farárom farnosti v Devínskej Novej Vsi, Andrejom Kalamenom. Jeho kuchárske schopnosti vytvárajú dobrú náladu vo farskom spoločenstve.
Varenie je nielen umenie, ako z pár potravín, vytvoriť chutné jedlo, ale jedlo samotné je často príležitosťou k stretnutiu, vytvoreniu dobrej nálady, atmosféry prijatia. A mnohí naši zasvätení, kňazi, rehoľníčky či rehoľníci, ktorých sme vám v našej rubrike Keď zasvätená osoba varí predstavili, využívajú túto svoju schopnosť variť, aby sa u nich veriaci cítili dobre a ako doma. Jednu takúto faru neďaleko Bratislavy navštívil so svojim reportážnym mikrofónom náš redaktor Ľudovít Malík a nahral veľmi jednoduchý recept na jedlo, ktoré mnohým pripomína ich detstvo a mladosť.
Recept na farské grilované v alobale
Ingrediencie:
- zemiaky
- údená slanina
- cibuľa
- korenie podľa chuti
- olivový olej
Postup:
Zemiaky a cibuľu narežeme na veľké kúsky. Pridáme narezanú údenú slaninu. Okoreníme podľa chuti, pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame. Potom zmes rozprestrieme na hrubý alobal a pridáme bylinky: tymián, rozmarín a ligurček. Dobre zabalíme do alobalu a dáme piecť na gril nad rozžeravené uhlie. Pečieme približne 30 – 50 minút.
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram