Celková čiastka
Zostávajúci čas
Pražská roláda z karé, plnená šampiňonovo-vajíčkovou zmesou. K tomu ako príloha štuchané zemiaky a balkánsky šalát. Do Prešova sa vybrala za kňazom Kristiánom Karchom nahrávať a ochutnávať redaktorka Mária Čigášová.
Pražská roláda so štuchanými zemiakmi a balkánskym šalátom
Potrebujeme:
· 5-6 kúskov rezňov z karé
· 3-4 cibule
· 1-2 strúčiky cesnaku
· 5 vajíčok
· 2 kg zemiakov
· 1/5 kg šampiňónov
· 2-3 mrkvy
· múka, vajíčko a strúhanka na trojobal
· ľadový šalát, reďkvičky, paradajky, baby špenát, cibuľka, uhorky a ďalšiu zeleninu plus 50 g balkánskeho syra, olej a koreniny (napríklad aj libanonský sumak) na prípravu šalátu
Postup:
Dáme variť zemiaky. Karé rezne naklepeme, okoreníme soľou, čiernym kolerím a necháme odležať.
Pripravime plnku do rolády. Usmiažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané šampiňóny a mrkvu, koreniny. A keď sú mäkké, pridáme vajcia a všetko smažíme ďalej. Vznikne praženica so šampiňónmi a mrkvou, ktorou budeme plniť karé plátky, len tú zmes necháme trochu vychladnúť, aby sa s ňou dalo pracovať.
Na každý plátok mäsa dáme lyžicou plnku a zrolujeme do malých rolád. Aby sa roládky nerozpadli, upevníme ich špáradlami. Jednotlivé rolády obalíme v trojobale – múke, vajíčku a strúhanke – a vypražíme v oleji na panvici.
Šalát pripravíme z dostupnej zeleniny, ktorú nakrájame na menšie kúsky. Pridáme olej, koreniny a narezaný balkánsky syr a zamiešame.
Ako prílohu podávame štuchané zemiaky. Do uvarených zemiakov pridáme na slaninke osmaženú cibulu, soľ a popučíme.
Každý môže v recepte použiť korenie, ktoré má rád. Taktiež je možné do plnky pridať aj hrášok. Fantázii pri príprave jedla sa medze nekladú J
Pražská roláda sa dá jesť aj studená.
Dobrú chuť!
Celková čiastka
Zostávajúci čas
Info: +421 48/471 0810 Po-Pia 09:00-15:00 Facebook Instagram